Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin Afyon Adayı Burcu Köksal, Afyonkarahisar’da Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak. AK Parti’nin adayı bunu söyleyemez onlar ancak yaygara koparıp kapalı kapılar ardında pazarlık yaparlar” ifadelerini kullanmıştı.

Diyarbakır İl Başkanı'ndan Köksal'a tepki: “Seviyesiz kadın”

Chp Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik

Burcu Köksal'ın açıklamalarına CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan tepki gelmişti. Köksal'ın çıkışının ardından Özgür Özel de tüm adaylara “her türlü eşitsizliğe karşı olduklarını bildiren bir taahhütname imzalatacaklarını” duyurmuştu.

Köksal'ın DEM Parti açıklamasına bir tepki de Diyarbakır'dan geldi. CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, Burcu Köksal'ı hedef aldı. Burcu Köksal'ın CHP'den ihraç edilmesini talep eden Atik, “Bu seviyesiz kadının bizim partimizden, Kürt halkından, DEM Parti'den özür dilemesi lazım. Halkın içine çıkamıyoruz. Herkes bizden hesap soruyor” ifadelerini kullandı.

Köksal’ın DEM Parti çıkışının ardından CHP’DEN peş peşe açıklamalar

 Chp'nin Afyon Adayı Burcu Köksal

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, düzenlediği mitingde, "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak" demişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ya kendine başka iş bulacak, ya da başka parti bulacak" diyerek Köksal'a kapıyı göstermişti.

Özgür Özel: “CHP'li belediyeler, kapılarını herkese açacaklarına söz verecek” ifadelerini kullanmıştı.

Genel Başkan Yardımcısı Bulut: “Belediyelerimizin de gönüllerimizin de kapısı herkese açık” diyerek tepki gösterirken

CHP resmi hesabından yapılan paylaşımda: “Belediyelerimizin kapıları dün olduğu gibi bugün de herkese sonuna kadar açık olacak" denmişti.

Kaynak: (Haber Merkezi)