CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğunun 10. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, annesiyle arasında geçen ve kendisi için özel anlam taşıyan bir hatırasını paylaştı.

VİDEO:

Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde yaptığı konuşmayı yeniden paylaşan Alp, annesinin Demirtaş’ın eski konuşmalarını sık sık izlediğini ve kendisinden onun durumunu Meclis gündemine taşımasını istediğini anlattı.

“Bir gün Selahattin için konuş”

69F0D88268F12 1777391746

Annesinin Demirtaş’a büyük bir sevgi duyduğunu ifade eden Alp, kendisine sık sık yaptığı çağrıyı şu sözlerle aktardı:

“Meclis’te Selahattin için neden konuşmuyorsun? Bir gün Selahattin için konuş”

Annesinin bu isteğini unutmadığını belirten Alp, bir gün TBMM kürsüsüne çıkarak Demirtaş’ın tahliyesini talep ettiğini söyledi.

“O gece annem rahmete kavuştu”

Meclis’te yaptığı konuşmanın kaydını annesine gönderdiğini anlatan Alp, aynı gece annesini kaybettiğini belirtti.

Yaşadığı bu acı tesadüfü, “Sanki Demirtaş hakkında konuşmamı bekliyormuş gibi” sözleriyle dile getirdi.

“Bütün Kürt annelerinin yüreğinde bir vicdan sızısıdır”

15 Yila Kadar Hapis Cezasi Isteniyor Selahattin Demirtas In Yargilandigi Davada Yeni Gelisme

Demirtaş’ın tutukluluğuna ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Alp, eski HDP Eş Genel Başkanı’nın serbest bırakılması gerektiğini savundu.

Alp, “Selahattin Demirtaş bütün Kürt annelerinin yüreğinde bir vicdan sızısıdır. Bunu bilin” ifadelerini kullandı.

Demirtaş’ın masum olduğunu ve haksız yere cezaevinde tutulduğunu savunan CHP’li milletvekili, yaklaşık 10 yıldır devam eden tutukluluğu eleştirdi.

Kaynak: Haber Merkezi