Aday adaylığı sürecinde Bismil Belediye Başkan Aday Adaylığı için dosya alan Sönmez, PM kararı sonrası Bismil Belediye Başkan Aday Adayı gösterildi.

Ae92462F C0E9 4F70 A206 7E1829236A3B

ABDURRAHIM SÖNMEZ KIMDiR?

1975 yilinda Diyarbakirin Bismil ilçesi Belli köyünde dogdu. İş insanı Abdurrahim Sönmez evli ve 4 çocuk babasidir. Daha önce

Marmara ve Ege de müteahhitlik yaptiktan sonra doğduğu topraklara temelli dönüş yapmistir. Bir dönem çiftçilikle ile uğraşmış son dönemlerde ise oto galericilik yapmaktadir.

Siyasi hayatina Cumhuriyet Halk Partisine üye olmakla başlamış, Bismil Cumhuriyet Halk

Partisi içe baskan yardımcılığına kadar çeşitli görevlerde bulunmustur.

2024 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Bismil Belediye baskan aday olan Abdurrahim Sönmez hedefleri Bismil Haber gazetesine açıkladı, Sönmez ilçenin kaotikleşen sorunlarına kalıcı çözümler üretmek ve ilçede yıllardır çözümü bulunmamış altyapı sorunlarindan kaynaklan su baskınlarına, kazalara sebebiyet veren çökmüş yollar ile bitmeyen yol çalışmalarına , Dicle Nehri kenarinda bulunan parklarin yetersiz ilaçlama ve temizliği sebebiyle oturulamamasına, çarpık kentlesme sorununun çözümüne yönelik imar çalısmaları gibi daha bir çok plani ve projelerimiz  bulunmaktadır. Dedi. 

Sönmez en son olarak; Hedef Fark Yaratmak
Eşit Temsil
Güçlü belediyecilik
Bismil değişecek
Bismil gelişecek
Yaşanılası ve Güçlü bir Bismil için
Hak, hukuk, adalet için bende varım dedi. 
 

Muhabir: Sedat Erdinç