Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasında toplanan, Bismil Pamuk Üreticileri Birliği, Bismil Çukobirlik ve çiftçiler adına Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Tahıl Üreticileri Birliği, ortak olarak yapılan açıklamada, elektrik borcu bulunan çiftçilere destekleme primlerinin ödenmemesiyle ilgili açıklama yaptı.

Elektrik borçlarından dolayı destekleme ödemelerinin yapılmaması ve DEDAŞ'ın yüksek elektrik borçları çıkarması bölgedeki tarım sektöründe telafisi zor zararlara yol açacağı ifade edildi.

Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Ahmet Sayar,DEDAŞ tarafından, Çiftçi Kayıt Sistemi üzerinden yapılan kontroller neticesinde, her hangi bir tespit tutanağı tutulmaksızın,  2013 üretim sezonunda sulu tarım yapan çiftçilerimizin tamamına ücretlendirme yapılarak borç ihbarnamesi gönderilmiştir. Çiftçilerimiz, özellikle kırsal bölgelerde uygulanan ve üretim kapasitesinin düşüşüne neden olarak kendilerini mağdur eden günde 6 saati bulan elektrik kesintilerine çözüm bulunmasını isterken, Bu sefer böyle bir uygulama ile bir karşı karşıya gelmişler. Bölgemizdeki geniş tarım arazilerinin sulanmasında elektrik kullanılmaktadır. Kullanılan elektrik, gübre, mazot ve diğer maliyetlerin yanında, çiftçinin üretim maliyetini oldukça yükselten unsurların başında gelmektedir.dedi.

Editör: Haber Merkezi