Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan büyük yangına hala müdahale ediliyor. Yangın sebebiyle ölü sayısı 3 çıktı. 9 yaralı olduğu belirtildi.

Mardin valisi de 1 ölü olmak üzere ölü sayısı 4'e yükseldi. 
Sayının artmasında korkuluyor 

I M G 6753

Diyarbakır Valisi ikinci açıklama yaptı 

İlimiz Çınar ilçesi Köksalan kırsal mahallesi'nde çıkan yangın ile ilgili çalışmaları koordine eden Valimiz Sayın Ali İhsan Su açıklamalarda bulundu.

I M G 6746

Vali Ali İhsan Su: "İlimiz Çınar ilçesi Köksalan kırsal mahallesi'nde anız ve örtü yangını olarak başlayan yangın, ekiplerimizin müdahalesiyle kontrol altına alınmıştır.

Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangında maalesef  3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 9 yaralı vatandaşımızın tedavisi ise hastanelerde devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

I M G 6748

17 KÖYDE ÇOK SAYIDA VATANDAŞ HAFİF YARALANDI

Yangına müdahale için Diyarbakır ve Mardin'den AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

17 köyü etkisi altına alan anız yangını nedeniyle çok sayıda vatandaş yaralandı. Hastaneye kaldırılan vatandaşların sağlık durumları henüz bilinmiyor.

I M G 6749

Yangın kontrol altına alınmaya başladı. 

Yangına Jandarma Tomada müdahale ediliyor. 

Yangının büyük bölümü kontrol altına alındı. Soğutma çalışması devam ediyor. 
I M G 6750I M G 6752

Muhabir: Sedat Erdinç