Erdoğan törende yaptığı konuşmada, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde Adıyaman'ın en çok yara alan şehirlerden biri olduğunu söyledi. Depremde 8 bin 561 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 binin üzerinde binanın yıkıldığını belirten Erdoğan, "Yapılan tespitler sonunda Adıyaman'da yaklaşık 39 bini konut, 3 bin 400'e yakın işyeri ve 3 bine yakın ahır olmak üzere toplam 45 bin 305 hak sahibi belirlendi" dedi.

Bugün 2 bin 798 konutun teslimini yaptıklarını belirten Erdoğan, yıl sonuna kadar 32 bin konutun daha tamamlanacağını ve hak sahiplerine teslim edileceğini kaydetti.

Erdoğan, "Sadece konut ve iş yeri yapmakla şehirlerimizin cadde ve meydanlarını yeniden düzenlemekle kalmıyoruz. Aynı zamanda şehirlerimizi Türkiye Yüzyılı'na hazırlayacak temel alt yapıyı ve büyük yatırımları da planlıyor hayata geçiriyoruz" diye konuştu.

Savunma sanayiinin yatırımlarını deprem bölgesi şehirlerine yönlendirmek için bir iskan ve istihdam projesi başlattıklarını anlatan Erdoğan, Adıyaman'a savunma sanayii şirketlerinin ortaklığı ile ve TUSAŞ'ın koordinasyonunda laboratuvar ve test alt yapısı ile kablo kolektör üretim tesisi kurulacağını söyledi.

Erdoğan, "Böylece sanayi alanında zaten ciddi bir atılım içinde olan şehrimizi savunma sanayiimizin de merkezlerinden biri haline dönüştüreceğiz" dedi.

Kaynak: (AA)