Milyonlarca emeklinin maaşı yapılan düzenlemenin ardından yüzde 49,25 oranında zamlandı. Ancak yapılan düzenleme, 6 bin 700 TL ve altında kök aylığı alan emeklileri etkilemedi. Emekliler, açlık sınırının çok çok altında kalan maaşlarına karşın tepkilerini dile getirmeye devam ediyor.

Emekliler Için Yapılacak Düzenlemenin Detayları Belli Oldu Emekliler Nisanda Bayram Edecek

Ocak ayındaki maaşlara yapılan düzenlemelerin ardından en düşük emekli aylığı 10 bin TL'ye yükselirken, asgari ücret de 17 bin 2 TL olarak duyuruldu. Ancak emekli maaşlarının 16 bin TL'lik açlık sınırlarının altında kalması, emeklilerin tepkilerine neden oldu. Daha sonra, emekli bayram ikramiyeleri için 2 bin TL olan tutara 1.000 TL eklenerek bu miktar 3 bin TL'ye çıkarıldı. Ancak bu ada emeklileri sevindirmeye yetmedi.

Erdoğan'dan Emeklilere Bayram Ikramiyesi Mesajı Detayları Haberimizde...

Erdoğan zam yapılmayacağını söylemişti ancak…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda, emeklilere zam olmayacağını açıklamış ve bunun bütçeye 1.4 Trilyon lira maliyeti olduğunu gerekçe göstermişti.

Erdoğan’ın açıklamalarına gösterilen tepki ve yaklaşan 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle emeklilere seyyanen zam müjdesi verileceği iddia edildi.

Emekliler Için Yapılacak Düzenlemenin Detayları Belli Oldu Emekliler Nisanda Bayram Edecek 1

Ankara’daki kulis bilgilerine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Mart Cumartesi günü düzenlenecek Ankara seçim mitinginde, emeklilere seyyanen zam müjdesi verecek.

Emeklilere 5 bin TL seyyanen zam gelecek!

Emekliler Için Yapılacak Düzenlemenin Detayları Belli Oldu Emekliler Nisanda Bayram Edecek 2

Sızan kulis bilgilerine göre emekli maaşları konusundaki tepkilerin farkında olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayını beklemeden emeklilere müjdeyi Cumartesi günü Büyük Ankara mitinginde verecek.

Son gelişmelere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekliler için Seyyanen 5 bin TL ek zam açıklayacağı iddia edildi.

Editör: Kamuran Turgay