Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla'da düzenlenen "Sivil Toplum Kuruluşları ve Kanaat Önderleri Buluşması"nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Hedeflerimizden sapmadık. Turizmde 2023 yılını rekor ziyaretçi sayısı ve gelirle kapattık. Bu yıl hedefimiz 60 milyon turist ve 60 milyar dolarlık turizm geliri. İhracatta ivmeyi koruyoruz, ocak ve şubat ihracat rakamlarımız oldukça olumlu.

ENFLASYON MESAJI

Büyüme tarafında olumlu bir tablo var. Milli gelir 1 trilyon doları aştı. Geçen yıl yüzde 4.5 büyüme oranıyla Avrupa Birliği ülkeleri arasında lider olduk. Enflasyon ve hayat pahalılığı meselesi tüm dünya gibi bizim de başımızı ağrıtan bir konu. Vatandaşlarımızın enflasyonla ilgili sıkıntılarının farkındayız ve bu sorunu çözeceğiz. Fiyat istikrarından taviz vermeden, büyümeye odaklanmış ekonomi programımız doğrultusunda gerekli adımları atıyoruz.

"MİLLETİMİZİN GÜVENİ VARMIŞ"

Son yıllarda elde ettiğimiz kazanımların arkasında siyasi istikrar ve güven ortamı var. 14-28 Mayıs seçimleriyle ülkemizin güven ve istikrarını hedef alan senaryoyu boşa çıkardık. Türkiye'yi birlikte yönetmekten bahsedenlerin, milletin gözünü boyayanların kendi içlerindeki çekişmeleri örtmek için hayal satanların çöküşünü gözlemliyoruz. Milletimizin güveni varmış. Milletimiz, 14-28 Mayıs tercihiyle kazanımlarına sahip çıktı. Ülkemiz, değerli bir 5 yıl daha kazandı. Bunu en doğru şekilde değerlendirmeliyiz.

"SON 5 YILDA ZORLUKLARLA YÜZLEŞTİK"

6 Şubat'taki büyük felaketin ardından ülkeyi afetlere karşı hazırlıklı hale getirmemiz gerekiyor. Muğla, İzmir, Hatay, Ankara ve İstanbul'da son 5 yılda zorluklarla yüzleştik. Bu şehirlerdeki insanlarımızın daha fazla sıkıntı çekmemesi için sorumluluk aldık. Marmaris ve Fethiye Körfezi'ni temizlemek için gemi gönderdik. Turizm ve diğer alanlarda şehirlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Muğla'nın Marmaris başta olmak üzere gerçek belediyecilikle buluşturmayı hedefliyoruz.

Editör: Özgür Ağar