Erdoğan'ın ifadelerinden bazıları şöyle;

"BU ARGÜMANLARIN BOŞ OLDUĞUNU İSPAT ETTİK"

Bugünkü buluşmaya katkı sunan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Sofralarımıza ulaşan çeşitli nimetlerin üretimine katkı veren çiftçilere de teşekkür ediyorum.

Ülkemizde muhalefetin sıkça dile getirdiği 'tarım çöktü' argümanlarının ne kadar boş olduğunu istatistiklerle ispat ettik.

Özellikle her yıl gündeme getirilen saman ithalatı söylemi, tarım sektörüne yönelik yapılmış bir hakarettir.

Eski muhalefet anlayışının artık tarihe karıştığı aşikar.

Herkesin kabul ettiği gerçek şudur ki, son 21 yılda ülkemiz tarım, hayvancılık ve su ürünleri alanında önemli başarılar elde etmiştir. Elbette ki, bizim de sıkıntılarımız var, tarımsal girdi fiyatları gibi. Ancak bu başarılarımızın yanında halen çözülmesi gereken sorunlarımız da var.

"HEDEFİMİZ GÜÇLÜ VE ZAYIF YANLARIMIZI BELİRLEMEK"

Kendi eksiklerimizi objektif bir şekilde gözden geçiriyoruz. Amacımız güçlü ve zayıf yönlerimizi en doğru şekilde belirlemek.

Başarılarımızı artırmak ve eksiklerimizi gidermek için çaba gösteriyoruz.

Ülkemizi hedeflerine ulaştırmak için tarım sektöründeki başarılarımızı göz ardı etmeden, herkesin katkısını önemsiyoruz. Tarım konusunda herkesin fikrine ve önerisine açığız, ancak ezberlere ve önyargılara kapılmadan.

"BİZE İNSAN HAKLARI DERSİ VERENLERİN GERÇEK YÜZÜ"

Geçmişte yer altı kaynakları önemliydi. Ancak bu yüzyılda aynı mücadelenin tarım ve su kaynakları için verileceği açıktır. Su kaynakları ve havzaları artık bir çatışma alanı haline geldi. Asya ve Orta Doğu'daki birçok gerilimin temelinde bu anlaşmazlıklar yatmaktadır.

Kaynak: (Haber Merkezi)