Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen AK Parti MYK toplantısında, başıboş sokak köpekleri konusu ön plana çıktı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sokak hayvanları ile ilgili güncel verileri paylaştı.

ERDOĞAN'DAN TALİMAT

AK Parti Meclis Grup Başkanı Abdullah Güler, sokak hayvanları konusunda yapılan çalışmaların son durumunu anlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'uyutma' konusuna temkinli yaklaşması üzerine, Güler 5199 sayılı kanunda bunun zaten yer aldığını ve sadece kamu güvenliği açısından kapsamın genişletileceğini belirtti. Bunun üzerine Erdoğan, "Bu işi bir an önce neticelendirin. Çalışma metnini de bir an önce bitirip, bana sunun" talimatını verdi.

Toplantıda, yerel yönetimlerin bu konudaki rolü ile barınakların niteliği ve kalitesinin artırılması da gündeme geldi. Başıboş köpeklerin sadece barınaklara alınarak sorunun çözülemeyeceği, barınaklardaki imkan ve şartların iyileştirilmesinin önemli olduğu vurgulandı. Ayrıca, teklifin Meclis kapanmadan Meclis Başkanlığına sunulacağı belirtildi.

Kaynak: TÜRKİYE GAZETESİ