Elazığ'da bir düğün salonunda düzenlenen iftar programına katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ihracat ve enflasyon hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 2 büyük depremi hatırlatan Yılmaz, geçen yıl 6 Şubat'taki depreme rağmen ülke ekonomisinin yüzde 4,5 büyüme kaydettiğini ifade etti.

İhracatın arttığına dikkat çeken Yılmaz, "İhracatımız 256 milyar doları geçti. Turizm gelirimiz 54 milyar doları aştı. Bütçe açığını depreme rağmen yüzde 10'un üzerine çıkacağını söylüyorlardı, biz 6,5 olarak hedef koymuştuk, 5,2 ile kapattık. Bu da çok iyi. Cari açığımız azalıyor. İstihdamımız geçen yıl sonunda 32 milyonu aştı. Bu da oldukça önemli. Henüz yıllık istatistikler elimizde yok ancak işsizliği tek haneli rakamlara düşürdüğümüz kesinleşti" diye konuştu.

Enflasyonla ilgili konuşmasına devam eden Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Tek sıkıntımız fiyat istikrarı, yani enflasyon. Bunu da biliyoruz. Vatandaşlarımızın sıkıntısı bizim de sıkıntımızdır. Bu konuyu da temel önceliğimiz haline getirdik. Enflasyon meselesini, planlarımızı ve programlarımızı kararlılıkla hayata geçiriyoruz. Bu sene ortalarından itibaren, mayısa kadar yıllık etkileri göremeyiz ancak mayıstan sonra haziran ve temmuzdan itibaren yıllık bazda düşüşleri belirgin şekilde göreceğiz Allah'ın izniyle. 2025'te yüzde 15'ler seviyesine, 2026'da ise yeniden tek haneli rakamlara ulaşacağız. Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle, dengeleri gözeterek planlı ve programlı bir şekilde bunu başarıyoruz, başaracağız."

Editör: Basri Akaydın