Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2025-2029 Stratejik Planının hazırlığı için 17 ilçede halk, muhtarlar, sivil toplum örgütleri, belediye eş başkanları, meclis üyeleri ve kamu kurumlarını kapsayan toplantılar düzenliyor. Eş Başkanlar Serra Bucak ve Doğan Hatun, Silvan, Lice, Kulp ve Hazro ilçelerinin muhtarlarıyla görüşmelerini tamamladı. Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki toplantılara, ilgili belediyelerin eş başkanları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Reşat Bakan, büyükşehir ve DİSKİ Genel Müdürlüğü'nün ilgili daire başkanları ile mahalle muhtarları katıldı.

Eş Başkan Hatun: Önerileri Alıp Stratejik Plan Oluşturacağız

Silvan ve Hazro ilçelerinin muhtarlarıyla yapılan toplantıda konuşan Eş Başkan Hatun, 5 yıllık Stratejik Plan hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtti ve “Projelerimizi tartışacağız, eksiklerimize odaklanacağız. Sadece yol ve su konusunda değil, şehrimizin her alanında sizlerle istişarede bulunacağız. Tarım, hayvancılık, kooperatifçilik ve kültür sanat konularında öneri ve talepler alarak Stratejik Plan oluşturacağız” dedi.

‘DİSKİ 17 İlçenin Su Sorununu Çözecek’

İçme suyu sorununa dikkat çeken Hatun, şöyle devam etti: “Son 8 yıldır kayyumlar büyük tahribat yarattı. Geçmişte suyu olan birçok köy, su depoları yenilenmediği için su sorunu yaşıyor. Yaklaşık 1500 köy ve mezramızda içme suyu sorunu var. DİSKİ, bunun için büyük bir plan hazırladı. 17 ilçenin su sorununu çözecek. Öncelikle hiç suyu olmayan köylerin sorunlarını çözmeye başlayacağız. Bütün sorunlarımızı sizlerle birlikte çözeceğiz.”

Muhtarlar, Fıstık Yetiştiriciliği İçin Destek İstedi

Toplantıda, mahallelerdeki altyapı ve üstyapı sorunlarını dile getiren muhtarlar, 5 yıllık Stratejik Plan için görüş ve önerilerini paylaştı. Metruk evler için çözüm bulunmasını talep eden muhtarlar, Hazro ilçesinde fıstık yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve ağaçların aşılanması için destek istedi. Ayrıca, kadınlara yönelik kurslar açılması, tarım arazilerinin sulanması için göletler yapılması ve toplu ulaşım için araç talebinde bulundular.

‘Köyünüze Misafir Olacağız’

Silvan ilçesine bağlı Dağcılar (Cumat) Mahallesi Muhtarı Sahin Oruç’un yıllardır köylerine hizmet yapılmadığını söylemesi üzerine Eş Başkan Hatun, “Bütün daire başkanlarımızla beraber gelip köyünüze misafir olacağız, sorunlarını yerinde göreceğiz” dedi. Fıstık yetiştiriciliği konusunda ticaret yapanların kendi aşılarını yapacağını, geçimini sağlayamayanların aşılarını ise belediye olarak yapacaklarını belirtti.

Kaynak: DBB Bülten