DEM Parti Batman eş Belediye Başkan Adayı Mehdi Öztüzün, önseçim sonuçlarına rağmen adaylığının kadın kotasına takılmasına karşı çıktığı için, daha sonra da HÜDA PAR Batman adayı Serkan Ramanlı ile maç izlediği için partisinden gelen eleştirilere yanıt verdi.

DEM Parti Batman eş Belediye Başkan Adayı Mehdi Öztüzün, önce önseçim sonuçlarına rağmen adaylığının kadın kotasına takılmasına karşı çıktığı için, daha sonra da HÜDA PAR Batman adayı Serkan Ramanlı ile maç izlediği için partisinden gelen eleştirilere ve “inceleme başlattık" duyurusuna Youtube’dan cevap verdi: “Eski siyaset artık halkın ihtiyaçlarına cevap vermiyor. Yeninin doğuşuna da izin verilmiyor. Biz o yeniye talibiz. Sıffın Savaşı’nda Muaviye Kuran ayetlerini mızraklarının uçlarına takmıştı. Batman’da kadın özgürlüğü mücadelesini mızrakların ucuna geçirdiler. Bu, önseçimde kaybeden siyaset ağalarının intikamıdır.”

Dem Batman Adayı Mehdi Öztüzün’den Partisine Tepki 1

DEM Parti Batman İl Başkanlığı, DEM Parti Batman Eş Belediye Başkan Adayı Mehdi Öztüzün hakkında HÜDA PAR Batman adayı Serkan Ramanlı ile maç seyrettiği görüntüler nedeniyle inceleme başlatıldığını duyurmuştu. Ardından DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, tartışmalarla ilgili “Bir fotoğraf karesinden ibaret değil” açıklaması yapmıştı.

Gün içinde X hesabından, “Bir fotoğraf karesi ile hedef gösterilmemizin asıl sebeplerini halkımıza bu akşam açıklayacağız” tweeti paylaşan Öztüzün, beklenen açıklamayı Youtube üzerinden yaptı.

Öztüzün’ün açıklamalarından öne çıkanlar:

“Olayın nasıl olduğuyla ilgili bir açıklama almadan, sormadan beni hedef gösteren bir tweet yayınladı”

 

“İl eş başkanlarının maça gideceğimden haberi var. Belediye eş başkan adayı Gülistan Sönük de maça gelmek istediğini söylemesi üzerine ‘Tamam gençlerle konuşurum’ dedim. Gençlerle konuştum, ‘O gelmezse ben de gelmem. Orada bir birlik fotoğrafı vereceğiz’ dedim. Saat 7 buçukta arkadaşımızı aradım, telefona cevap vermedi. Daha sonra Bağlar Mahallesi’nden gençlerimizle birlikte stada giriş yaptık. Taraftarın büyük ilgisiyle karşılaştık, ‘Halkın başkanı halkın içinde’ tezahüratı yapıldı. Serkan Ramanlı protokol tribünündeydi. Serkan Ramanlı, sonradan yanımıza geldi ve maçı izlerken o esnada öyle bir fotoğraf çıktı. Bundan sonraki olay, resmi hesaptan tweet paylaşılması. Ben bu partinin adayıyım. İl yönetimim, benden olayın nasıl olduğuyla ilgili bir açıklama almadan, sormadan beni hedef gösteren bir tweet yayınladı. Sonrasında görüştük, ‘Bunu düzeltiriz’ falan… Bugüne kadar bir açıklama yok.

Dem Batman Adayı Mehdi Öztüzün’den Partisine Tepki

“90’lı yılları yaşayanlardan biriyim”

Sonrasında Genel Merkez’deki sözcü arkadaşımız, ‘Bu bir fotoğraf karesinden ibaret değil’ dedi. 90’lı yılları, o acıyı ve ölüm korkusunu yaşayanlardan biriyim. O zamanlar cep telefonu yoktu. Misafirliğe gittiğimiz arkadaşlarımızın evinden birbirimize telefon açıyorduk ‘Ulaştık, ölmedik’ diye.

Eski siyaset artık halkın ihtiyaçlarına cevap vermiyor. Yeninin doğuşuna da izin verilmiyor. Biz o yeniye talibiz.

Aday adaylığı başvurusu yapmamdan beş gün sonra örgüt üyeliğinden ceza aldım. Sonraki süreçlerde farklı kesimlerde hedef oldum.

“Kadın özgürlüğü mücadelesini mızrakların ucuna geçirdiler”

Batman’daki, birilerinin algı yarattığı gibi bir eş başkanlık sorunu ya da kadın karşıtlığı değil. Bu İslam tarihindeki Sıffın Savaşı’na bir benzerlik gösteriyor kanaatindeyim. Sıffın Savaşı’nda iktidarcı İslam’ı savunan Muaviye orduları ile halkın İslam’ını savunan Hz. Ali ordularının savaştığı bir bölgede, Muaviye askerleri Kuran ayetlerini mızraklarının uçlarına taktılar. Hz. Ali orduları kutsalla savaşıyor gibi bir görüntü vermek istediler. Batman’da olan da bu. Ön seçimde kaybettiler. Bunun rövanşı olarak gördük. Bu sefer, kutsal olan kadın özgürlüğü mücadelesini mızrakların ucuna geçirdiler. Mesele bundan ibarettir. Bu, önseçimde kaybeden siyaset ağalarının intikamıdır.

Halkımız bizim modelimizi savunun dedi. Biz Batman’da bir yol açtık gibi. Halkımız bize güvensin. Biz mutlaka hedeflediğimiz yere ulaşacağız.

“13’üncü günde hala yeni bir açıklama yapılmadı”

Arkadaşların haklı eleştirileri var bu konu sosyal medya üzerinde tartışılmamalı diye. 13’üncü günde hala yeni bir açıklama yapılmadığı için iç tartışmaları burada tartışma gereği duyduk. Bu konuda eleştirilerde arkadaşlar haklı. Ama muhatap bulamıyoruz. Bir tweet atılıyor hedef gösteriliyor. Kimse arkasında durmamasına rağmen hala yerinde duruyor. ‘Bir problem yok’ açıklaması çok zor olmamalı. Halkımızı bilgilendirme ihtiyacı hissettiğimizden dolayı sosyal medyayı kullanmak zorunda kaldık.”

Editör: Kamuran Turgay