31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde DEM Parti’den Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan aday adayı olan Garip Kandemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada adaylıktan ve aktif siyasetten çekildiğini açıkladı.

Garip Kandemir, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Uzun yıllar emek verdiğim partimin daha fazla zarar görmemesi için adaylık sürecinden ve aktif siyasetten çekiliyorum” ifadelerini kullandı.

Kandemir açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İçinde bulunduğumuz tarihsel sürece cevap olacak siyasal ahlak anlayışımıza gölge düşürmek isteyen,, kirletmek isteyen anlayışların önünü kapatma adına; İlgili kurullara somut belgelerle son tur seçimin iptal edilmesi konusunda yaptığımız tüm itirazlara karşı gereken adımların atılmaması halinde ve bu yaşananlara karşı kayıtsız kalmanın ters yüz edilmek istenen hakikate hizmet etmeyeceğine inandığım bir şekilde sonuçlanması halinde; uzun yıllar emek verdiğim partimin daha fazla zarar görmemesi için adaylık sürecinden ve aktif siyasetten çekileceğimi öncelikle değerli halkımızla paylaşmak istiyorum. Sürekli arayan, ulaşmaya çalışan ve sürece dair bilgi sahibi olmak isteyen halkımız ve tüm delegasyona karşı sorumluluğumun gereği olarak herkese cevap olma adına sürece bu temelde yaklaştığımı ve kararımın bilinmesini istiyorum. Ne olursa olsun değerlerimizle onurluca yaşama ısrarımız devam edecektir.”

Neler yaşandı?

DEM Parti’nin 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde belediye eşbaşkanlığı için aday göstereceği isimleri belirlemek için yaptığı ön seçimler büyük tartışmalara neden oldu. Özellikle Diyarbakır Büyükşehir adayları ile ilgili tartışmalar devam ediyor.

13 Ocak’ta Diyarbakır dahil 17 ilçede eş başkan adaylarını belirlemek için ön seçimler yapıldı.

Ancak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanının belirlenmesi için yapılan seçimlerin ilk turu bir süre sonra “teknik aksaklık” ve “itiraz” gerekçe gösterilerek iptal edildi.

İptal edilen seçimler ile iki gün önce yapılan eğilim yoklamasında birinci olan Garip Kandemir’in X hesabından yaptığı açıklama kafaları karıştırdı. “Şaibe ve kendisine yönelik karalama kampanyasından” bahseden Kandemir, bir süre sonra mesajı X hesabından sildi. Kandemir, sildiği mesajda daha sonra konu ile ilgili açıklama yapacağını belirtmişti.

Muhabir: (Nurşen Ağar)