Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde seçim bürosunun açılışını Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları’nın katılımı ile gerçekleştirdi. Açılışa Hatimoğulları’nın yanı sıra DEM Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Eşbaşkan Adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Bismil Adayları Mizgin Ekin ve Güven Tanrıkulu ile çok sayıda partili katıldılar.

Dem Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları Bismil’de Konuştu1

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, yerel seçimler programı kapsamında bugün Bismil, Silvan, ve Çınar'da seçim bürosu açılışlarına katıldı.

Bismil'de konuşan Hatimoğulları, kayyum atamalarına değindi

Dem Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları Bismil’de Konuştu 2

Hatimoğulları, "Kayyım demek irade hırsızlığı demektir, belediyenin kasasını çalmak demektir, halkın hakkı olan ve burada hizmet için kullanılması gereken paraları cebine indiren çeteler demektir. Kayyım demek hizmetsizlik demektir. Kayyım atanması demek, Kürdistanı ve Kürt halkını yolsuz, kaldırımsız, susuz, kanalizasyonsuz bırakarak ayrıca cezalandırmaktır. Bizleri hapishanelerde tuttukları yetmiyormuş gibi dışarıyı da hapishaneye çevirmek istiyorlar. Kayyımcı anlayış bugüne kadar ne yaptı? Kentleri viraneye çevirdi" ifadelerini kullandı.

Dem Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları Bismil’de Konuştu 4

“Kürtçe tabelalarımızı sökenlere diyoruz ki, 31 Mart’ta sizleri süpüre süpüre geleceğiz”

Pek çok seçim bölgesinde başarılı sonuçlar alacakları iddiasında bulunan Hatimoğulları, "Kürtçe tabelalarımızı sökenlere, sokaklarımızın adının Kürtçe olmasını hazmedemeyip kendi bildikleri isimleri koyanlara, bu kayyımcı zihniyete bizler de diyoruz ki 31 Mart’ta sizleri süpüre süpüre geleceğiz ve o tabelaları yeniden yerine asacağız. Kürtçe, Türkçe bütün dillerde belediyecilik hizmetini biz DEM Parti olarak vereceğiz" şeklinde konuştu.

Dem Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları Bismil’de Konuştu 3

Dem Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları Bismil’de Konuştu 5

Dem Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları Bismil’de Konuştu 7

Dem Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları Bismil’de Konuştu 6

Dem Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları Bismil’de Konuştu 8

Muhabir: (Nurşen Ağar)