31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerde DEM Parti’den Birecik Belediye Başkan adayı olan Mehmet Begit, 10 bin 499 oy farkı ile Birecik Belediye Başkanı seçilmişti.

İstifa eden DEM Partili Belediye Başkanından açıklama: "Belediyeyi dışarıdan yönetmek istiyorlar" İstifa eden DEM Partili Belediye Başkanından açıklama: "Belediyeyi dışarıdan yönetmek istiyorlar"

Seçimin ardından sosyal medyada Başkan Begit’in istifa edeceği iddiaları gündem olmuştu. İddia üzerine Birecik Belediyesi resmi hesaplarından bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, “Başkanımız Sn. Begit, seçimi kazandığı DEM Parti ile yoluna devam etmektedir ve herhangi bir partiye geçişi söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın üzerinden kısa bir zaman geçmesinin ardından DEM Partili Belediye Başkanı Mehmet Begit ve 4 meclis üyesi partisinden istifa etti.

İstifa ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmazken Begit ve meclis üyelerinin DEM Parti'nin yerel ve Genel merkez yönetimi ile yaşadığı uyuşmazlık nedeniyle istifa ettiği ileri sürüldü.

Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit'in şimdilik bağımsız kalacağı öğrenildi.

Birecik Belediyesi’ne ulaşım sağlanamıyor

Belediye Başkanı Istifa Etti 3

Belediye Başkanı Begit’in istifa etmesinde sonra Birecik Belediyesi’nin resmi web sitesine erişim sağlanamıyor. Belediyenin sosyal medya hesaplarından da konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bağımsız olarak belediye başkanlığı görevine devam edeceği iddia edilen Begit’in önümüzdeki saatlerde kamuoyuna açıklama yapması bekleniyor.

Kaynak: (Haber Merkezi)