Peygamber Sevdalıları Vakfı Mevlid-i Nebi Tertip Komitesi Üyesi Ercan Fidan, yaptığı açıklamada "kararın yeniden değerlendirilmesini ve Diyarbakır halkının miting alanına ücretsiz olarak taşınmasını talep ettiklerini" söyledi.

Açıklamasında "Sizi ancak alemlere bir rahmet olarak gönderdik. (Enbiya-107)" ayetini okuyarak başlayan Fidan, "İnsanlığın son peygamberi, mazlumların dostu Hazreti Muhammed'e salat ve selam olsun. O, kız çocuklarının diri diri gömülmesine son vererek merhametiyle onları korumuş ve kollamıştır. O, yetimlerin babası ve öksüzlerin dostudur. Kur'an'da ifade edildiği gibi O, alemlere bir rahmet olarak gönderilmiştir. O, karanlığı aydınlatmış ve İslam'ın nuruyla insanlığı aydınlatmış, tüm milletlerin prangalarını kırarak gerçek özgürlüğü sunmuştur. Bizler, bu kutlu nebinin, Allah'ın son elçisinin doğumunu bir kez daha kutlamaya hazırlanıyoruz. 28 Nisan Pazar günü Diyarbakır Newroz Parkı'nda düzenleyeceğimiz etkinlikle bir kez daha onun mesajını tüm dünyaya duyuracağız. Bu büyük organizasyon için çalışmalarımız devam ediyor." şeklinde konuştu.

"Etkinliklerin devamı için üzerimize düşeni yapacağız"

2006 yılından bu yana kutlu doğum haftalarıyla başlayan ve her yıl düzenlenen salon ve meydan etkinliklerine halkın büyük ilgi gösterdiğini belirten Fidan, "Bu etkinlikler yıllar içinde bir geleneğe dönüştü. Her kutlu zaman geldiğinde halkımızın gösterdiği coşku, Mevlid-i Nebi etkinliklerinin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Müslüman toplumlar için, Hazreti Muhammed'in (Sallahu Aleyhi Vesellem) dünyaya gelişini kutlamak ve onun öğretilerini hatırlamak oldukça değerlidir. Bu güzel etkinliklerin devamı için Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz." dedi.

"Kararın gözden geçirilmesini talep ettik"

Diyarbakır gibi büyük bir şehirde, milyonlarca insanın yaşadığı bir yerde, yerel yöneticilerin ve mülki amirlerin toplumun değerlerine saygı göstermesi gerektiğini belirten Fidan, "28 Nisan 2024'te Newroz Parkı'nda düzenleyeceğimiz program için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne, belediye otobüslerinin ücretsiz olarak tahsis edilmesi talebinde bulunduk. Ancak 10 gün boyunca cevap alamayınca 15 Nisan'da belediye yetkilileriyle görüştük. Aldığımız cevap, yerel yöneticilerin kentin değerlerine ne kadar uzak olduğunu gösterdi. Mevlid-i Nebi etkinliğine otobüs tahsis edilmeyeceğini öğrendik. Kararın yeniden gözden geçirilmesini ve Diyarbakır halkının ücretsiz olarak etkinlik alanına taşınması için gerekenin yapılmasını talep ettik, ancak maalesef bu yanlış kararın ısrarla sürdürüldüğünü gördük. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ekonomik nedenlerle otobüs tahsis edemeyeceklerini belirttiler." şeklinde konuştu.

"Bu tavrınız halk nezdinde size bir şey kazandırmayacak"

Şehirde yapılan birçok etkinlik için ücretsiz otobüs tahsis edilirken, Mevlid-i Nebi gibi önemli bir etkinlik için otobüs tahsis edilmemesini eleştiren Fidan, "Halkın değerlerine saygı göstermeyenler bilmelidir ki kimse bu şehrin sahibi değildir. Belediyeler halkındır, siyasi partilerin değil. Belediye yetkilileri, o kentte yaşayan herkesin belediyesini yönettiğinin farkında olmalıdır. Kadim Amed, kültürüne, inancına ve değerlerine saygısızlık yapanları unutmamıştır ve unutmayacaktır. Diyarbakır halkına hizmet etmek gibi bir sorumluluğunuz vardır. Bu sorumluluğu yerine getirmek için yanlış bir karardan vazgeçmelisiniz. Bu tavrınızın halk nezdinde size bir şey kazandırmayacağını da bilin. Evet, 28 Nisan Pazar günü Diyarbakır'da büyük bir buluşma olacak. Birileri hoşlanmasa da Mevlid-i Nebi'nin doğumunu coşkuyla kutlayacağız. Halk, Newroz alanına akın edecektir." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara çağrı

Fidan, "Araç sahibi olan halkımıza seslenmek istiyoruz. Ücretsiz

 servis noktalarına araçlarınızla giderek, halkımızı etkinlik alanına taşıyın. Bu güzel etkinliğe katkıda bulunun." şeklinde konuştu.

Kaynak: İLKHA