Türkiye genelinde gerçekleşen 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, DEM Parti kaç merkezde seçim kazandı, hangi illerde ve büyükşehirlerde birinci oldu. DEM Parti, kaç ilçede belediye seçimlerini kazandı, kaç belde belediyesini aldı? DEM Parti toplam ne kadar oy aldı?

2 milyon 609 bin 802 oy alan DEM Parti’nin oy oranı Türkiye genelinde yüzde 5,70 oldu. Bu verilere göre DEM Parti, Yeniden Refah Partisinden sonra oy oranı en yüksek 4. parti oldu.

DEM Parti, 3'ü büyükşehir 10 ilde birinci parti oldu

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre DEM Parti 3’ü büyükşehir 10 ilde birinci parti oldu.

Diyarbakır, Van ve Mardin 3 büyükşehirin yanı sıra DEM Parti Ağrı, Hakkari, Muş, Siirt, Tunceli, Batman ve Iğdır’da kazandı. Bitlis’te 198 oyla kaybeden DEM Parti sonuçlara itiraz edeceğini açıkladı.

DEM Parti ayrıca 58 ilçe ve 7 beldenin de belediyelerini kazandı.

Bu şekilde resmi olmayan sonuçlara göre DEM Parti 75 belediyeyi kazanmış oldu.

DEM Parti merkezini kazandığı Tunceli, Batman ve Iğdır illerinin hiçbir ilçesinde belediye kazanamazken Van’ın tüm ilçelerini, Diyarbakır’ın 4 ilçesi dışında tüm ilçeleri, Şanlıurfa’da ise 7 ilçeyi kazandı.

DEM Parti’ye en yüksek oy Lice'den

Dem Parti’nin Kazandığı Belediyeler 1

DEM Parti, ilçelerde yüzde 70'in üzerinde oy kazandı. Önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de rekor Diyarbakır'ın Lice ilçesinden geldi. Fis Mahallesi’nde de yüzde 89 oyla DEM Parti birinci parti oldu. 190 seçmenin oy kullandığı mahallede 170 oy DEM Parti’ye çıktı.

DEM Parti’nin en çok oy aldığı ilçeler

Lice: 86.08, Yüksekova: 78.23, Nusaybin: 75.38, Cizre: 72.88, Kocaköy: 72.23, Bağlar: 71.83, Özalp: 71.50, İdil: 71.27, Silvan: 70.60 ve Kızıltepe: 70.58

DEM Parti’nin kazandığı ilçe belediyeleri

Diyarbakır’da Oy Sayımı Devam Ediyor 2

 Hakkari; Yüksekova (Gever), Van; Bahçesaray (Miks), Başkale (Elbak), Çaldıran (Ebex), Çatak (Şax), Edremit, Erciş (Erdîş), Gevaş, Gürpınar (Payîzava), İpekyolu, Muradiye, Özalp (Qelqelî), Saray, Tuşba, Ağrı; Diyadin (Giyadîn), Doğubayazıt (Bazîd), Taşlıçay (Avkevir), Kars; Kağızman, Digor, Şırnak; Cizre, Silopi, İdil (Hezex), Siirt; Kurtalan (Misirc), Bitlis; Tatvan, Muş; Varto (Gimgim), Bulanık (Kop), Malazgirt (Mizlazgîr), Erzurum; Karaçoban, Karayazı, Tekman (Tatos), Mardin; Artuklu, Dargeçit (Kerboran), Derik, Kızıltepe (Qoser), Mazıdağ, Nusaybin, Diyarbakır; Bağlar (Rêzan), Bismil, Dicle (Pîran), Ergani, Hani, Kayapınar (Peyas), Kocaköy (Karaz), Kulp (Pasur)i Lice, Silvan (Farqin), Sur, Yenişehir, Urfa; Birecik, Bozova(Hewag), Ceylanpınar (Serêkaniyê), Halfeti, Hilvan, Viranşehir, Elazığ; Karakoçan ve Mersin: Akdeniz.

DEM Parti’nin kazandığı belde belediyeleri

32 Ilde Oy Verme Işlemi Sona Erdi!

DEM Parti 7 belde kazandı. Buna göre; Iğdır’da Halfeli, Sırtköy, Batman’ın Beşiri ilçesinin İkiköprü, Muş'un Korkut ilçesine bağlı Altınova, Kars'ın Digor ilçesine bağlı Dağpınar, Adıyaman’ın Kömür ve Çelikhan ilçesine bağlı Pınarbaşı beldelerini kazandı.

Editör: Murat Tanrıkulu