DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, yerel seçim gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, yerel seçim gündemine dair partinin genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında açıklama yaptı. Doğan, DEM Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adaylarını kamuoyuna duyurdu.

DEM Parti’nin İstanbul eşbaşkan adayları belli oldu!

DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni oldu.

Meral Danış Beştaş kimdir?

Meral Danış Beştaş Kimdir 2

Meral Danış Beştaş, 1967 yılında Mardin'in Mazıdağı ilçesinde doğdu. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

İnsan Hakları Derneğinde üç dönem yöneticilik yaptı. Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulunda iki dönem yöneticilik ve baro başkan vekilliği görevini yürüttü. Diyarbakır Barosunun Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Merkezinde başkanlık yaptı. 1999 yılında Almanya/Weimar İnsan Hakları Ödülü’nü aldı. Birçok ulusal ve uluslararası platformda kadın hakları, insan hakları, adil yargılanma hakkı, geçmişle yüzleşme ve hakikatlerin ortaya çıkarılması konularında tebliğler sundu.

25 ve 26. Dönemlerde Adana, 27. Dönemde Siirt Milletvekili seçildi. Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkan Yardımcılığı ve HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüttü. TBMM’de kurulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyeliği görevini ifa etti. Anayasa Komisyonu ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ve Çocuk Hakları Alt Komisyonu Kâtip Üyesi olarak görev yaptı. HDP Grup Başkan Vekilliği görevini yürüttü.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Grup Başkan Vekilidir. Çok iyi düzeyde Kürtçe ve orta düzeyde İngilizce bilen Danış Beştaş, evli ve 2 çocuk annesidir.

Murat Çepni kimdir?

Murat Çepni Kimdir

Murat Çepni 1974 Rize’de doğdu. Lise mezunu olan Murat Çepni, 2010 yılında kurulan Ezilenlerin Sosyalist Partisi içinde çalışma yürüttü. Samsun Devrimci 78’liler Derneği'nde iki dönem yöneticilik yaptı. Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) kuruluşundan itibaren Karadeniz bölgesinde ve merkezi çalışmalarında yer aldı.

İki dönem HDP PM üyesi olarak görev alan Çepni, Şubat 2018’de yapılan HDP 3'üncü Büyük Olağan Kongresi'nde MYK üyeliğine seçildi. Ekolojiden sorumlu HDP Eş Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

Kaynak: (Haber Merkezi)