DİYARBAKIR KULP NUFÜSÜNA KAYITLI

Kocaeli'de deniz otobüsünü kaçıran ve gemiye düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirilen kişinin 1984 doğumlu, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi nüfusuna kayıtlı Mensur Güzel olduğunu bildirdi.

Bakan Şahin, Kocaeli Belediyesine ait deniz otobüsünün kaçırılmasının bir terör olayı olduğunu, düzenlenen başarılı bir operasyonla teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.


Olayın başından sonuna kadar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgisi dahilinde çalışma yürütüldüğünü ifade eden Şahin, Kocaeli ve İstanbul valiliklerinin koordinesinde, tüm gelişmelerin yakından takip edildiğini vurguladı...


Operasyonun İstanbul polisinin yanı sıra Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirdiğini ve başarıyla sonuçlandığını kaydeden Şahin, "Ortak aklı kullanarak sonuca gidilen bir operasyon oldu" dedi...
Olayın her aşamasında görev alan İstanbul ve Kocaeli Valilerine, İstanbul polisine, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile olayı Ankara'dan takip eden Emniyet Genel Müdürü'ne teşekkür eden Şahin, bu süre içinde kendilerine destek veren ve yanlarında olan Başbakan Erdoğan'a da teşkilatları adına teşekkürlerini sunduğunu belirtti.


-Üzerinden Üç adet küçük tenekeye yerleştirilmiş toplamda 450 gram A-4 tipi patlayıcı bulunan bomba düzeneği. Ayrıca üzerine 5 tane boş şişe bağlamış, 450 gram A-4 tipi patlayıcı çıktı.
 

Editör: Haber Merkezi