Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 100 kişinin ölümüne neden olan Diyarbakır'daki Hisami Apartmanı'nın firari müteahhidi İstanbul'da yakalandı

Firari olmuştu

Kahramanmaraş merkezli depremde 100 kişiye mezar olan Diyarbakır merkez Bağlar İlçesinde bulunan Hisami Apartmanı'nın davasında aranması olan MütehhNurettin Özcan Beyoğlu’nda gözaltına alındı. Rutin asayiş uygulamasında yakalanan Özcan, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbulda yol aramada yakalandı 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri 23 Ocak saat 17.50 sıralarında Beyoğlu Galatasaray Meydanı’nda-İstiklal Caddesi üzerinde rutin asayiş uygulaması gerçekleştirdi. Edinilen bilgiye göre, kontrol noktasından geçen bir şahsın tedirgin hareketlerinden şüphelenen polis şahsı durdurdu. Kimlik bilgilerinin Nurettin Özcan (62) olduğunu tespit eden ekipler, Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptı. Şüphelinin, Diyarbakır’da bulunan Kahramanmaraş merkezli depremlerde 100 kişinin hayatını kaybettiği Hisami Apartmanı’nın devam eden davasından aranması olan müteahhit olduğu belirlendi.

Tutuklandı 

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Özcan, tutuklandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da 100 kişinin hayatını kaybettiği, 32 kişinin yaralandığı Hisami Apartmanı'nın yıkılmasına ilişkin görülen davada, sanık Nurettin Özcan'ın "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

I M G 2004

Kaynak: İha-AA