Edinilen bilgilere göre, Kahramanmaraş merkezli depremlere polis memuru Mustafa İlhan'da ailesiyle beraber Ebrar Sitesi Z Blok 4'üncü katta yakalandı. Eşi ve çocuğu vefat eden polisten 14 aydır haber alınamıyordu.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde Ebrar Sitesi'nde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden ve cesedi yanlışlıkla bir başka aileye verilip Kayseri'ye defnedilen polis memuru Mustafa İlhan'ın cenazesi, 14 ay sonra DNA testiyle tespit edilerek memleketi Adıyaman'a getirildi.

Polis memuru Mustafa İlhan, depremin vurduğu Ebrar Sitesi Z Blok 4'üncü katında ailesiyle birlikte bulunuyordu. Ancak depremde eşi ve çocuğuyla birlikte vefat eden İlhan'ın cenazesi, 14 ay boyunca kayıp olarak kalmıştı.

Ailenin DNA örneği alınarak yapılan test sonucunda, Kayseri'de yanlışlıkla defnedilen 14-15 yaşlarındaki bir çocuk cesedinin, kayıp olan polis memuru Mustafa İlhan'a ait olduğu belirlendi.

Mustafa İlhan'ın cenazesi, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine getirildi ve burada düzenlenen törenle defnedildi. Törene Kaymakam Tarık Buğra Seyhan, Belediye Başkanı İskender Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Yaman, emniyet mensupları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Mustafa İlhan'ın mezarı, Kurugeçit Şehitlik Mezarlığı'na yapıldı. 

Kaynak: İHA