Resmi Gazete'de yayımlanan yeni Cumhurbaşkanı kararına göre; İstanbul'da gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projesi kapsamında, hak sahiplerine 700 bin TL'ye kadar hibe ve kiracılara 100 bin TL karşılıksız tahliye desteği sunulacak.

İstanbul'da yapılacak kentsel dönüşüm projelerine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de duyuruldu. Karara göre, kentsel dönüşüm sürecinde hak sahiplerine konutlar için 700 bin TL'ye kadar hibe ve 700 bin TL'ye kadar kredi verilecek.

Ayrıca, diğer yapılar için her bir konut için 1 milyon 400 bin TL'ye ve her bir iş yeri için 700 bin TL'ye kadar kredi desteği sağlanabilecek. Tahliye desteği olarak, maliklere, kiracılara ve sınırlı ayni hak sahiplerine 100 bin TL karşılıksız ödeme yapılacak.

Karar şartlarına göre, riskli yapıların bulunduğu parsellerde üretilecek projelerde, bağımsız bölüm sayısı veya inşaat alanının mevcut olanın bir buçuk katını aşması durumunda hibe ve kredi desteği alınamayacak.

KREDİ ÖDEMELERİNDE FAİZSİZ DÖNEM

Kredi geri ödemeleri, 24 aylık geri ödemesiz dönemden sonra başlayacak ve ilk 12 taksit faizsiz olacak şekilde en fazla 120 ay sürecek. Kredi başvurularında hak sahiplerinin gelir ve kredi puanı dikkate alınmayacak. Geri ödemeler, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından takip edilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medyada yaptığı açıklamada, İstanbul'un kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmak için başlattıkları destek paketinin yürürlüğe girdiğini duyurdu. Özhaseki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: (AA)