Yatırımların tamamlanmasıyla birlikte, kayıt dışı tüketim oranı yaklaşık yüzde 65'ten yüzde 7'ye düştü ve 18 bin abone bu iyileştirmeden faydalandı.
Dicle Elektrik, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki altı ilde kesintisiz enerji dağıtımı vizyonuyla çalışıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun hizmet kalitesi yönetmeliklerine uygun olarak yatırımlarını sürdüren Dicle Elektrik, Nusaybin ilçesindeki şebeke altyapısını güçlendirmek için 201 milyon 200 bin TL'lik yatırım yaptı.

Nusaybin'deki alçak ve orta gerilim yeraltı şebekesi ve aydınlatma altyapı yatırımları, 18 bin aboneyi olumlu yönde etkiledi. Yapılan yatırımlar sayesinde, ilçenin cadde ve sokakları modern bir aydınlatma sistemiyle donatıldı ve bölge estetik bir dönüşüm geçirdi. Havai elektrik hatlarının yer altına alınmasıyla birlikte, Nusaybin sakinleri daha kaliteli ve kesintisiz elektrik hizmeti almaya başladı.

Nusaybin'de enerji nakil hatlarının yer altına alınması ve uzaktan erişilebilir sayaç ve panoların devreye girmesi, kayıt dışı elektrik tüketiminin azalmasına ve kayıp-kaçak oranlarının düşmesine yardımcı oldu. Bu stratejik yatırımların ardından, ilçedeki arıza sayıları yüzde 80 oranında azaldı. Yatırımlar öncesinde yaklaşık yüzde 65 olan kayıt dışı tüketim oranı, tamamlanan yatırımların ardından yüzde 7'ye kadar geriledi.

Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, Nusaybin'deki yatırımların önemini vurgulayarak, "Yatırımın kaçak tüketimi azaltmasıyla Nusaybin ilçesinde belirgin bir iyileşme sağlandı. Mardin ilimizde kayıt dışı tüketimle mücadelemiz ve kesintisiz elektrik hizmetimiz, ilgili kurumların desteğiyle devam edecek" açıklamasında bulundu.

Kaynak: (İHA)