2024 MEB-EKYS'nin tarihine ve başvuru sürecine dair yapılan duyuruya göre, sınav 18 Şubat 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek ve başvurular için son tarih bugün.

Adaylar, başvurularını ÖSYM başvuru merkezlerinden yapabilecekleri gibi aynı zamanda ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden de gerçekleştirebilecek.

Sınavın sonuçları 8 Mart 2024'te açıklanacak.

Egitim Kurumlarina Yonetici Secme Sinavi Basvurusu Icin Son Gun1613031538

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 18 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (MEB-EKYS) başvuruları bugün sona eriyor.

Başvurularını bugüne kadar gerçekleştiremeyen adayların, ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

Sınav sonuçları ise 8 Mart 2024 tarihinde açıklanacak.

Sınava kimler başvurabilir?

MEB-EKYS'ye, MEB'e bağlı eğitim kurumlarında yönetici olarak görev almak isteyenler başvurabiliyor. Başvuru için, adayların en az 5 yıli eğitim kurumu yöneticiliği yapmış olmaları gerekiyor.

Sınavda adaylara neler sorulacak?

Sınavda adaylara, eğitim yönetimi, eğitim ve öğretim, hukuk, insan hakları ve demokrasi, milli güvenlik, iletişim ve halkla ilişkiler, ölçme ve değerlendirme, rehberlik ve psikolojik danışma, stratejik yönetim ve finansal yönetim gibi konulardan sorular sorulacak.

Sınavın puanı nasıl hesaplanacak?

Sınavda başarılı sayılmak için, adayların 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almaları gerekiyor. Sınavda elde edilen puanlar, adayların MEB tarafından yapılacak sözlü sınavda başarılı olmaları durumunda, sözlü sınav puanının %40'ı ile birlikte hesaplanarak nihai puanı oluşturacak.

Meb

Kaynak: (Haber Merkezi)