2 Haziran'da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına başvurmak için son gün bugün! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılı sonunda 8. sınıf öğrencileri için düzenlenecek merkezi sınav, geleceğe uzanan bir adım niteliğinde.

Sınav Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

2 Haziran'da uygulanacak sınav, "e-Okul" üzerinden ücretsiz olarak yapılıyor. Katılım isteğe bağlı olan sınavda, öğrenciler okuduğunu anlama, problem çözme ve eleştirel düşünme gibi becerilerini gösterecek.

Sınavın Kapsamı Ne?

Sınavda her alan için 8. sınıf müfredatına dayalı sorular yer alacak. Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden oluşan sınav, öğrencilerin bilgi ve becerilerini test edecek.

Sınav Giriş Belgesi ve Sonuçlar

Sınav giriş belgeleri, 24 Mayıs'tan itibaren elektronik ortamda okul müdürlüklerince hazırlanacak ve öğrencilere teslim edilecek. Sınava kimlik belgesiyle birlikte giriş yapılması gerekiyor.

Sınavın birinci oturumu saat 9.30'da, ikinci oturumu ise 11.30'da başlayacak. İki oturumda toplam 90 dakika sürecek sınav sonuçları, 28 Haziran'da MEB'in resmi internet sitesinde ilan edilecek.

Editör: Basri Akaydın