Ülke Geneli Durum:

  • Ülkenin kuzey ve iç kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu olacak.
  • Batı ve Orta Akdeniz, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
  • Hava sıcaklığı Kuzeydoğu'da 2 ila 6 derece düşecek, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
  • Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğudan hafif esecek.
  • Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip yamaçlarda çığ tehlikesi var.

Bölgesel Tahminler:

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, yarın (Cumartesi) doğusunda yer yer çok bulutlu olacak. Bu gece ve yarın sabah güney ve doğusunda pus ve yer yer sis bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, bu akşam ve yarın öğleden sonra Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'de yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek.

İç Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu, bu akşam Kayseri'nin doğusu ve Sivas'ın güneyi, yarın bölgenin güney ve doğu kesimleri yerel sağanak yağışlı olacak.

Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, yarın öğleden sonra Bolu, Karabük ve Kastamonu'da yerel sağanak yağış bekleniyor.

Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, yarın Doğu Karadeniz ile Orta Karadeniz'in iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Dikkat: Yüksek kar örtüsüne sahip yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski var!

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, batı kesimleri yer yer çok bulutlu, bu akşam Malatya, yarın öğleden sonra Malatya, Tunceli ve Erzincan yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Dikkat: Yüksek kar örtüsüne sahip yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski var!

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam bölgenin batısı ve Mardin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

Editör: Basri Akaydın