AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, Bismil İlçe Başkanı Veysel Yağmur, Ergani İlçe Başkanı Fırat Dolu, Silvan İlçe Başkanı Nedim Kılıçarslan ve Çınar İlçe Başkanı Ömer Murat Delil ile beraber kentin gündemini değerlendirmek için yerel ve ulusal yayın yapan medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiler.

DİYARBAKIR-BATMAN ARASINA RAYBÜS GELİYOR

Diyarbakır için önemli bir projenin de hayata geçeceğini belirten İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın; "Diyarbakır ile Batman arasında karşılıklı seferler yapacak olan Raybüs seferleri için gerekli çalışmalara başlandı. Dört vagondan oluşan, her bir vagonunda yaklaşık 200 yolcunun seyahat edebildiği Raybüs seferleri ile vatandaşlarımız; Diyarbakır ile Batman ilimiz arasında hem daha ucuza, hem de daha güvenli bir şekilde Otobüs konforunda seyahat etme imkanına kavuşacaklar. Bu çalışmaların başlayacak olmasından dolayı Ulaştırma Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu'na teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.


Kasım Ayı içerisinde yaptıkları çalışmaları değerlendiren İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, "Kasım ayında Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit Gül'ün ziyaretinde Adli Tıp Grup Başkanlığı'mızın açılışı gerçekleştirildi. Yine Adalet Bakanımızın Diyarbakır ziyareti sırasında Yeni Adliye kompleksimizin inşaatının başlaması konusunda görüşmeler yapıldı. Kayapınar İlçemizde yapılacak Adliye Kompleksi ile tüm Mahkemelerin ve İcra Dairelerinin bir arada olacağı bir Adli yapıya kavuşacağız. Ayrıca bu kompleks içerisinde Diyarbakır Baromuza tahsis edilecek 5.000 m2 alanın da sözünü aldık. Bu alan Adliye Kompleksi projesine eklendi. Sayın Bakanımıza bu Adliye Kompleksinin yapılması noktasındaki katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz." diye ifade etti.

Editör: Haber Merkezi