Berat Kandili dolayısıyla Diyarbakır, Elazığ, Batman, Siirt, Mardin, Şırnak ve Bingöl'de çeşitli programlar düzenlendi.

Diyarbakır'da, tarihi Ulu Cami'de gerçekleştirilen programda Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu. İlahilerin de seslendirildiği etkinlikte İl Müftüsü Celal Büyük bir konuşma yaptı ve katılımcılar namaz kılarak dua etti.

Elazığ'da ise İzzetpaşa Camisi'nde benzer bir program düzenlendi ve katılımcılara ikramlarda bulunuldu. Batman'da Necat Nasıroğlu Külliyesi'nde Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi ve mevlit okunarak ilahiler seslendirildi.

Siirt'te Hacı Fethi Serin Cami'de yapılan programda Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi ve Filistinliler için dua edildi; cami çıkışında ikramlar yapıldı. Mardin'de Şakir Nuhoğlu Camisi'nde Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi ve mevlit okunarak ilahiler seslendirildi; ayrıca katılımcılara ikramlarda bulunuldu.

Şırnak'ta İsmet Paşa Mahallesi Ulu Cami'de yapılan programda Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu, İl Müftüsü Ahmet Dilek Gazze'de hayatını kaybedenler için dua etti ve çeşitli ikramlar yapıldı.

Bingöl'de Ulu Cami'de düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı, ilahiler seslendirildi, dua edildi ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Kaynak: AA