Diyarbakir ili, Bismil ilçesinde alternatif ürün soya tarımıyla ilgili Prof. Dr. Cafer Mart tarafından bilgilendirme yapıldı. Progen soya ve pamuk çesitlerinin tanıtıldığı toplantıya üretici çiftçiler, bayi ve çırçır fabrika sahipleri katıldı.

3D00Bf16 Cc73 4A2C Ab1B 45F7110B3243

ALTERNATİF ÜRÜN SOYA 

Soya tarımında ekim, gübreleme, sulama, bakteri aşılaması ve zararlı ile mücadelesi hakkında bilgiler verildi

Soya ve pamuk çeşitlerinin tanıtımı yapıldı

Progen tohum Genel koordinatörü Prof. Dr. Cafer Mart hocanın katılımıyla Diyarbakır Bismil havzasında Soya ve pamuk çeşitlerinin tanıtımı gerçekleştirildi. 

Ef14D025 A316 4220 83Ba 6A2D4B78E5D2

DİYARBAKIR’LILARA SOYA TARIMI BİLGİLENDİRDİ

Özellikle bölgemizde alternatif ürün olacak Soya tarımının nasıl yapıldığı ne yapılması gerektiği konusunda üreticilere bilgilendirmeler yapıldı

Özbuğday Tohumculuk Firma Danışmanı Prof. Dr. Cafer Mart, Türkiye sadece pamuk ve kendi tohumunu üreten değil, dünyaya nitelikli pamuk tohumu ihraç eden bir ülke olacağını ifade ederek, "Elimizdeki veriler Diyarbakır’da yıllar içinde pamuk ekim alanlarının artacağını işaret ediyor. Bu memnuniyet verici bir şey. Türkiye, güçlü bir tekstil endüstrisi olan bir ülkedir. Soya tarımıda çok iyidir. Dolayısıyla her türlü pamuk üretimi ve Soya üretimi tarımsal değeri hem de sanayi değeri açısından kıymetlidir"dedi. 

Bb7391A5 9D99 4E3E 9Cf0 7B960Cf05085

Diyarbakır Üretim Sorumlusu Zir. müh. Cumali Karakuzu ise Türkiye’nin yıllardır en çok  tercih edilen pamuk ve Soya tohumları olarak ‘Progen’  çeşitleri halen ülkemizin büyük bölümü ekildiğini hem çiftçi ve hemde sanayici açısında memnuniyetle karşıladığını ifade ederek, dünyada pamuk ekimi yapılan çok ülkede Progen çeşitlerinin denendiğini veya ekildiğini de ifade etti.

PROGRAMA KATILANLARI TEŞEKKÜR ETTİ

Progen yetkilileri, Toplantı salonununu firmamıza ve bismil üreticilerine tahsis eden ve katılım sağlayan Bismil Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Salih Sayar, Bismil Pamuk Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Vural, Bismil İlçe Tarım Müdürü Remzi Çekiç’e ve Bismil TKK Müdürü Servet Çakar’a ve üretici çiftçilere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Denildi. 
E7113B0B 56Ee 4B9B A9Df 26B0069B2477

Muhabir: Sedat Erdinç