Diyarbakır kısa kısa haberleri

1-HABER

Diyarbakırspor efsaneleri Gaffar Okkan için maç yapacak

Diyarbakır’ın emniyet müdürü Ali Gaffar Okkan için anlamlı bir organizasyon yapılacak. 

Diyarbakırspor’da o dönem forma giyen unutulmaz futbolcuların organizasyona katılacak. Gaffar Okkan’la yaptıkları diyalogda bahsedilecek. 

Okkan’ın saldırıya uğradığı Sezai Karakoç Bulvarı’nda bulunan anıt saat 14.00’da ziyaret edilerek dualar okunacak sonrasında da Diyarbakır Stadyumu’nda günün anlam ve önemine binaen bir maç yapılacak.

2-HABER

MHP Diyarbakır’daki ilçe yönetimini feshetti

Diyarbakır'da Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Çermik ilçe yönetim kurulu, Genel Merkez tarafından feshedildiği bildirildi.

3-HABER

 Opus görevine başladı

Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü olarak atamadı yapılan Dr. Bahadır Opus görevine başladı. 

Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü olarak atanan Dr. Bahadır Opus Konya Selçuk Dini İhtisas Merkezi eğitim görevlisi iken Diyarbakır’a atandı. 

BAHADIR OPUS KİMDİR?
1989 doğumlu Opus, Mersin'in Tarsus İlçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Tarsus'ta yaptı.

4-HABER

Diyarbakır’da şehit korucunun ismi Hani’de bir sokağa verildi

Diyarbakır Valiliği, Hani ilçesinde bulunan “Manolya Sokağı” isminin "Şehit Güvenlik Korucusu Galip Mercan Sokağı” olarak değiştirdi. 

Valilik Duyuruda;

İlimiz Hani ilçe sınırları içerisinde bulunan Gürbüz Mahallesine bağlı “Manolya Sokağı” isminin "Şehit Güvenlik Korucusu Galip MERCAN Sokağı" olarak değiştirilmesi hakkındaki Hani Belediye Meclisinin almış olduğu 04.12.2023 tarihli ve 2023/45 sayılı Meclis Kararı, 5393 sayılı Kanunun 81. maddesine istinaden Hani Kaymakamlığınca uygun görülmüştür.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. denildi. 

I M G 1890

5-HABER
Amedspor’da bu haftaki maçla çok önemli; 

Diyarbakır temsilcisi Amedspor, Denizlispor maçında kazanması durumunda rakiplerinin puan kaybetmesiyle liderlik koltuğuna haftalar sonra tekrar gelebilir. 

Kaynak: Haber Merkezi