Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki Köksalan Mahallesi'nde dün saat 22.15'te anız ile örtü yangını olarak başlayan ve rüzgarın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın Mardin'in Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahalleleri istikametine doğru ilerlemiş, yangın ekiplerin ve vatandaşların yoğun çalışması sonucu kontrol altına alınmıştı.

Diyarbakır Ve Mardin’de Hayatını Kaybeden 6 Kişinin Kimlikleri Belli Oldu 1

Çınar ilçesinde 3 kişi hayatını kaybetti

Çınar ilçesinde yangında alevler içerisinde kalan 3 kişi feci şekilde hayatını kaybetti, 11 kişi ise yaralandı. Yaralılardan bazıları Çınar Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, durumları ağır olanlar ise kentteki hastanelere sevk edildi. Cenazeler Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Diyarbakır Ve Mardin’de Hayatını Kaybeden 6 Kişinin Kimlikleri Belli Oldu 3

Çınar’da hayatını kaybeden 3 kişinin isimleri açıklandı

Yanarak feci şekilde hayatını kaybeden vatandaşların Mehmet Buğdaycı (19), Abdurrahman Buğdaycı (18), İsmail Yardımcı olduğu belirlendi. Yangınla ilgili Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürüyor.

Diyarbakır Ve Mardin’de Hayatını Kaybeden 6 Kişinin Kimlikleri Belli Oldu 2

Mardin’deki feci yangında can kaybı artıyor

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde anızların tutuşması sonucu çıkıp yerleşim yerlerine sıçrayan yangında can kaybı artıyor. Mardin’de hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e yükseldi. Diyarbakır’daki 3 kayıp ile birlikte ölü sayısı 6’ya yükselmiş oldu. 

Yangından etkilenen 10’u ağır, 44 kişi ise hastanelere kaldırıldı.

Alevlerin arasında kalan çok sayıda büyük ve küçükbaş da öldü. Bölgede hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Diyarbakır Ve Mardin’de Hayatını Kaybeden 6 Kişinin Kimlikleri Belli Oldu 4

Mardinli kuzenler yan yana toprağa verildi

Anız yangınında yaşamını yitiren Şeyhmus Demir (17) ve Hasan Demir'in (40) cenazeleri yakınları tarafından Mazıdağı ilçesi Devlet Hastanesi morgundan alınarak ilçeye bağlı kırsal Yücebağ Mahallesi mezarlığına getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından amca çocukları oldukları öğrenilen 2 kişinin cenazeleri yan yana toprağa verildi.

Mardin’de ölü sayısı 3’e yükseldi

Diyarbakır Ve Mardin’de Hayatını Kaybeden 6 Kişinin Kimlikleri Belli Oldu 5

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde yangına müdahale ettiği sırada ağır yaralanan Remzi Yılmaz (25), tedavi gördüğü Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Böylede Mardin’deki feci olayda can kaybı 3’e yükselmiş oldu.

Diyarbakır’daki 3 kayıp ile birlikte ölü sayısı 6’ya yükselmiş oldu.

Diyarbakır Ve Mardin’de Hayatını Kaybeden 6 Kişinin Kimlikleri Belli Oldu 6

Diyarbakır Ve Mardin’de Hayatını Kaybeden 6 Kişinin Kimlikleri Belli Oldu 7

Diyarbakır Ve Mardin’de Hayatını Kaybeden 6 Kişinin Kimlikleri Belli Oldu 8

Kaynak: (Haber Merkezi)