İstanbul'un Maltepe ilçesinde 7 katlı binanın çökmesi sonucu meydana gelen faciada hayatını kaybeden 40 yaşındaki Mesut Bilece'nin Diyarbakırlı olduğu ortaya çıktı. Silvan ilçesi nüfusuna kayıtlı Bilece'nin cenazesi, memleketinde toprağa verilmek üzere İstanbul'dan yola çıkarıldı.

843411073 1660759758964337 7470078623457848457 N

Olay, Maltepe ilçesine bağlı Cevizli Mahallesi Doğu Sokak'ta dün saat 05.40 sıralarında meydana geldi. 7 katlı binanın çökmesi sonucu 5 kişi yaşamını yitirirken, 8 kişi enkazdan sağ kurtarıldı. Hayatını kaybedenler arasında Diyarbakır'ın Silvan ilçesinden Mesut Bilece de bulunuyordu.

Eşi ve çocuğu enkazdan yaralı kurtarıldı

Maltepe Yikilan Bina 2494425

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışan Mesut Bilece'nin eşi, çocuğu ve misafirleri de çöken binanın enkazı altında kaldı.

Arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sonucunda Bilece'nin eşi ve çocuğu yaralı olarak kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Eşinin belinde, çocuğunun ise bacağında kırık oluştuğu öğrenildi.

Ailenin diğer iki çocuğunun ise olay gecesi amcalarının evinde kaldıkları için faciadan kurtulduğu belirtildi.

Kentsel dönüşüm nedeniyle kiralık eve taşınmıştı

1109393409 2732 2048 1920X0 80 1B3F6164F74E42D22E2Afe923Af7E8E9

Edinilen bilgilere göre Mesut Bilece, kentsel dönüşüm kapsamında evini teslim ettiği müteahhidin uzun süre inşaata başlamaması üzerine ailesiyle birlikte kiralık bir eve taşınmıştı.

Sağlık sorunları da yaşadığı belirtilen Bilece'nin, olay günü hastaneye gitmek amacıyla iş yerinden izin aldığı öne sürüldü.

Cenazesi Silvan'da toprağa verilecek

Diyarbakir Silvan Ilcesi-1

İstanbul'da gerçekleştirilen otopsi işlemlerinin ardından Mesut Bilece'nin cenazesi yakınlarına teslim edildi.

Karayoluyla Diyarbakır'a getirilmek üzere yola çıkarılan Bilece'nin cenazesinin, yarın Silvan ilçesine bağlı Çardak (Şivqet) köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

Maltepe Bina Cokmeaa 2494225 1

Muhabir: Mehmet İkram Kartal