Diyarbakır’da bu kış, sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Bir önceki yıla göre daha yağışlı geçmesine rağmen Diyarbakır’da kış mevsimi henüz kendisini tam manada hissettiremedi. Ancak önümüzdeki Cuma gününden itibaren Diyarbakır’da tablonun değişmesi bekleniyor.

Diyarbakır’da Cuma günü kar yağışı bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, Diyarbakır’da Cuma günü kar yağışı bekleniyor. Cuma günü gece saatlerinde yer yer yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde başlayacak yağışların sabah saatlerinde yerini kar yağışına bırakması bekleniyor. Kara yağışı ile birlikte kentte hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesi bekleniyor.

Cumartesi ve Pazar ayaz, ardından tekrar kar yağışı

Meteorolojik tahminlere göre Cuma günü kar yağması beklenirken cumartesi ve Pazar günlerinde havanın açık olacağı tahmin ediliyor. Kara yağışının ardından havanın ayaz olması nedeniyle sıcaklıkların ciddi şekilde düşmesi bekleniyor.

Cumartesi ve Pazar günleri açık havanın ardından pazartesi ve Salı günü yeniden kar yağışı bekleniyor.

Uzmanlar kar yağışı beklenen yerlerde ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği yönünde uyarılarda bulundu.

Ayrıca kar yağışının ardından oluşabilecek soğuk havaya karşı tedbirli olunması gerektiği aktarıldı.

Muhabir: (Kamuran Turgay)