Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, Diyarbakır başta olmak üzere Batman, Siirt ve Şırnak illerinin Pazar gününden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğini açıkladı.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan değerlendirmeye göre, 10 Ocak Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarındaki azalmayla birlikte yağışların; yağmur, yer yer karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, 10 Ocak Çarşamba gününden başlamak üzere hafta boyunca hızlı ve ani düşüşle mevsim normallerinin altına düşmesinin beklendiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, soğuk ve yağışlı havanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini belirtti.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada ise,

“Soğuk ve yağışlı havanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan meteorolojik tahmin ve erken uyarıların yakından takip edilerek, dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” İfadeleri kullanılarak vatandaşlara uyarılarda bulunuldu.

Muhabir: Nurşen Ağar