Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Bağlar ve Silvan ilçeleri kırsalında yapılan operasyonlarda toplamda 146 tarihi nesne ele geçirildi. Bağlar ilçesinde 2 kişi, Silvan ilçesinde ise 3 kişi olmak üzere toplamda 5 kişi gözaltına alındı.

Bağlar ilçesinde Bizans, Roma ve Asur dönemlerine ait 113 adet obje ele geçirildi

Diyarbakır’da 146 Adet Ele Geçirildi 5 Gözaltı 1

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığınca yapılan planlı ve istihbari çalışmalar neticesinde; Gömmetaş Mahallesi’nde Bizans, Asur ve Roma dönemlerine ait 104 adet farklı ebatlarda sikke, 8 adet yüzük ve 1 adet minyatür tablet olmak üzere toplamda 113 adet obje ele geçirildi.

2 şüpheli, jandarma işlemlerinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Diyarbakır’da 146 Adet Ele Geçirildi 5 Gözaltı 2

Silvan’da 33 adet tarihi obje satmaya çalışan 3 şüpheli yakalandı

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan planlı ve istihbari çalışmalar neticesinde Silvan ilçesinde Anadolu Selçuklu, Emevi, Abbasi ve Bizans dönemlerine ait muhtelif sikke ve tarihi eserleri satmaya çalışan 3 şüpheli suçüstü yakalandığı belirtildi.

Şüphelilerin aracında yapılan kontrolde 23 adet farklı ebatlarda sikke, 6 adet yüzük ve 4 adet obje olmak üzere toplamda 33 adet obje ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, savcılığa sevk edildi.

Diyarbakır’da 146 Adet Ele Geçirildi 5 Gözaltı 3

Kaynak: (Haber Merkezi)