Diyarbakır'da 2 kafeye işgalci israili protesto amacıyla yapılan protestolar üzerine İçişleri Bakanlığından açıklama yapıldı. 

İçişleri Bakanlığının resmi X hesabından yapılan paylaşımda:

"22 Haziran 2024 Cumartesi günü Diyarbakır Sur ve Kayapınar ilçelerinde iki ayrı işletmeye giren 16 şahsın işlemleri Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünce yapılmaktadır. Bugün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edileceklerdir." denildi.

NE OLMUŞTU?

Starbucks ve Burger Kıng'in önünde bir araya geldi

Diyarbakır'da da bu kapsamda bir grup, siyonist israil destekçisi şirketlerin Diyarbakır'daki şubelerinden Starbucks ve Burger Kıng'in önünde bir araya geldi.

Bir grup, Sur ilçesinde Burger Kıng'i diğer bir grup da Kayapınar ilçesindeki Starbucks şubesinin önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

Katliam ve soykırımları telin ettiler

Şubelerin önünde tekbir getirip direnişe destek sloganları atan gruptakiler, işgalci israilin katliam ve soykırımlarını telin etti.

Bu şirketlerin tam anlamıyla boykot edilmesi halinde Müslüman ülkelerde barınamayıp kepenklerini kapatarak gitmek zorunda kalacaklarını vurgulayan gruptakiler, böylece ekonomi alanında işgalcilere zarar verileceğini belirtti.

Muhabir: İrfan Gültekin