Diyarbakır’da 2019 yılında sıfır atık belgesi alan Bağlar Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında çalışmalarına devam ediyor.

Belediyenin çevreyi koruma bilincini geliştirmek ve ilçede katı atık depolama alanına giden çöp miktarını azaltmak için uyguladığı Ambalaj Atıkları Toplama Projesi’nde, 2021 yılında 5 milyon 720 bin 380 kilogram ambalaj atığı ve katı atık toplanarak geçen yıla göre yüzde 30’dan fazla başarı sağlandı.

Geçen yıl 4 milyon 728 bin olan ambalaj atıkları bu sene 5 milyon 720 bin 380 kilograma yükseltildi.

Kâğıt, karton, cam, metal, plastik, kompozit gibi ambalaj atıklarının belediyenin anlaşmalı olduğu lisanslı firma tarafından çöpten ayrı toplanmasını sağlayan Bağlar Belediyesi, bir çevre koruma mühendisi ve 5 çevre koruma teknikerinin gözetiminde yapılan çalışmalarla geri dönüşüm konusunda başarı elde etti.

Kullanılmış tekstil ürünlerinin kaynağından ayrı şekillerde toplanarak geri dönüşüme kazandırılması amacıyla başlatılan Tekstil Ürünleri Geri Dönüşüm Kampanyası kapsamında uygulamaya konulan projeyle 17 bin 310 kullanılmış tekstil ürünü toplandı.

Sıfır atık projesini çok önemsediklerini belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, son üç yılda ilçede büyük bir değişime imza attıklarını kaydetti.

Beyoğlu, tekstil ürünlerinin geri dönüşüme kazandırılmasına ilişkin projenin de ilk yılı olmasına rağmen halktan ciddi bir teveccühle karşılaştığını ifade ederek Bağlar halkına teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi