Diyarbakır’ın Lice, Hani ve Kulp ilçeleri kırsalında jandarmanın düzenlediği Şehit Jandarma Uzman Çavuş Arda Şen Narko-Terör operasyonunda 2 milyon 67 bin 550 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Diyarbakır’da 2 Milyonu Aşkın Kenevir Bitkisi Imha Edildi 1

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca 06 Haziran 2024 - 07 Haziran 2024 günü bölücü terör örgütü ile yasadışı uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasında var olan bağı somut deliller ile ortaya koymak, operasyon bölgesi içerisinde saklanan uyuşturucu maddeleri ve bunları gizleyenleri bularak adalete teslim etmek maksadıyla; Lice, Hani ve Kulp İlçeleri kırsalında icrasına başlanılan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Arda Şen Narko-Terör operasyonunun başarıyla tamamlandığı belirtildi.    

Diyarbakır’da 2 Milyonu Aşkın Kenevir Bitkisi Imha Edildi 2

Yapılan operasyonlarda 2 milyon 17 bin 550 kök kenevir bitkisi ve 50 bin kök skunk bitkisi olmak üzere toplam 2 milyon 67 bin 550 kenevir bitkisinin imha edildiği belirtildi.

Diyarbakır’da 2 Milyonu Aşkın Kenevir Bitkisi Imha Edildi 3

Operasyonda ayrıca 41 kilogram toz esrar ve 30 kilogram kubar esrar olmak üzere toplam 71 kilogram esrar maddesinin ele geçirilerek muhafaza altına alındığı aktarıldı.

Diyarbakır’da 2 Milyonu Aşkın Kenevir Bitkisi Imha Edildi 4

Ele geçirilen uyuşturucu maddelerin muhafaza altına alındığı, ele geçirilen kenevir ve skunk bitkilerinin numune alınmasının ardından yerinde imha edildiği açıklandı.

Diyarbakır’da 2 Milyonu Aşkın Kenevir Bitkisi Imha Edildi 5

Vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması maksadıyla operasyonlara artan bir azim ve kararlılıkla devam edileceği belirtildi.

Kaynak: (Haber Merkezi)