6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen yıkıcı depremler sonucunda merkez Bağlar ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi'ndeki Dündar Apartmanı'nın enkazında 3 çocuğun öldüğü ve eşinin yaralanarak yatalak hale geldiği belirtildi.

Tutuklanan müteahhitler İlhami Dündar ve Sercan Erbey

Tutuklanan müteahhitler İlhami Dündar ve Sercan Erbey, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya katıldı. Tutuksuz sanık arsa sahibi Seydo Bozkaya ise duruşmaya katılmadı.

Mağdur V.K, duruşmada, binanın inşaatında kusurları olan sanıklardan şikayetçi olduğunu ve sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıklar Erbey ve Dündar'ın suçlu bulunarak cezalandırılmasını, tutukluluk hallerinin devamını; tutuksuz sanık Bozkaya'nın ise beraatini önerdi. Sanıklar Dündar ve Erbey, geçmiş duruşmalarda detaylı savunma yaparak uzun süredir tutuklu olduklarını belirtip tahliye talebinde bulundu.

Avukatlar, müvekkillerinin suçsuz olduğunu savundu

Avukatlar, müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak tahliyelerini talep etti. Mahkeme, 2 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 20 Mayıs'a erteledi.

İddianamede, binanın müteahhitleri tutuklu sanıklar Sercan Erbey ve İlhami Dündar ile arsa sahibi tutuksuz sanık Seydo Bozkaya hakkında, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: İHA