Çermik'in 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu'nda 5. sınıf öğrencisi olan 10 yaşındaki Nupelda Akdemir, 21 Nisan'da gerçekleştirilen bursluluk sınavına katıldı. 1 milyon 86 bin 894 öğrencinin yer aldığı sınavda 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

Akdemir, ders çalışırken eğlenmeyi ihmal etmediğini ve hayatı dengeleyerek yaşadığını belirtti. Çalışma sürecinde çeşitli kaynaklardan faydalandığını ve EBA'daki eğitim materyallerini de kullandığını söyledi. Ailesinin kendisine çok destek olduğunu vurgulayan Akdemir, sınav hazırlık sürecinde okuldaki öğretmenlerinin de büyük katkısı olduğunu ifade etti.

Ortaöğretimde Galatasaray Lisesi'ni hedeflediğini belirten Akdemir, ileride hostes veya tiyatro oyuncusu olmayı düşündüğünü söyledi. Sınav öncesinde ders çalışma temposunu artırdığını, son haftalarda yoğun şekilde soru çözdüğünü belirten Akdemir, başarısında keman çalmanın ve spor yapmanın da etkili olduğunu dile getirdi. Okuldaki derslerine aktif katılım gösterdiğini ve evde düzenli olarak tekrar yaptığını söyleyen Akdemir, başarısında ailesi ve öğretmenlerinin büyük katkısı olduğunu ifade etti.

Kaynak: (Haber Merkezi)