Endişelenen sahibi, Fındık'ı Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine götürdü. Veterinerler tarafından yapılan tetkikler sonucunda Fındık'ın idrar kesesinde 8 santimetre genişliğinde ve 5 santimetre boyutunda büyük bir taş olduğu belirlendi. Bu durum, operasyonla taşın çıkarılması gerektiğini ortaya koydu.

Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sadık Yayla, bu boyuttaki bir taşla nadiren karşılaştıklarını belirtti.

Taşın neredeyse idrar kesesinin tamamını doldurduğunu ifade eden Yayla, operasyonun başarıyla gerçekleştirildiğini ve Fındık'ın sağlık durumunun iyi olduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. Yayla, "Fındık isimli köpeğin idrar kesesinde taş vardı. İdrar kesesinde taş bulgularıyla zaman zaman karşılaşıyoruz ama bu boyutta taş nadir görülen bir durum. Yaklaşık 8 ve 5 santimetre boyutlarında bir taşı vardı. Hayvanın kendisi de yaklaşık 10 kilogram. Neredeyse taş, idrar kesesinin tamamını doldurmuştu" dedi.

Fındık'ın sağlık durumunun iyi olduğunu vurgulayan Yayla, "Fındık isimli köpeğin şikayeti sancılı ve kanamalı idrar yapmasıydı. Bu nedenle ameliyat önerdik. Tedavisi ancak ameliyatla mümkündü. Ameliyat çok başarılı geçti. Taşı da çıkardık. Şu an hayvanın durumu iyi. Taburcu işlemlerini başlatacağız. Fındık, 10 yaşında bir köpekti. Hasta sahibi 3 yıl önce taşı fark etmiş ama anesteziden dolayı geciktirmiş. Bu yüzden taş, keseyi tamamen dolduracak kadar büyümüştü" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA