Etkinliğe HÜDA PAR Mersin Milletvekili ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faruk Dinç, HÜDA PAR Tunceli Belediye Başkan Adayı Ata Yüksel ve çok sayıda Diyarbakırlı katıldı.

Diyarbakır'da Dün Anadil Günü Yürüyüşü 1

Ellerindeki dövizlerle Sur ilçesi Nebi Camii önünde bir araya gelen katılımcılar, basın açıklamasının yapılacağı Ulu Camii önüne doğru yürüyüşe geçti.

Faruk Dinç, etkinlikte yaptığı konuşmada anadilin önemine vurgu yaparak, HÜDA PAR'ın Diyarbakır'da farkındalık çalışmaları yaptığını ve Ankara'da anadilin eğitim dili olması için çaba gösterdiklerini belirtti.

Diyarbakır'da Dün Anadil Günü Yürüyüşü 3

"Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini aldığımızda da her mahallede anadillerle ilgili kurslar vereceğiz"

Dinç, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmaları durumunda her mahallede anadille ilgili kurslar düzenleyeceklerini söyledi

Zazaca bir konuşma yapan Faruk Dinç, anadilin varlığın sebebi olduğunu ve siyaset üstü bir mesele olduğunu söyledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini aldıkları takdirde her mahallede anadillerle ilgili kurslar vereceklerini de sözlerine ekledi.

"Dillerin özgürlüğü ve varlığını sürdürmesi İslami ve insani bir sorumluluk"

Diyarbakır'da Dün Anadil Günü Yürüyüşü 4

HÜDA PAR Tunceli Belediye Başkan Adayı Ata Yüksel ise okuduğu basın açıklamasında, dillerin özgürlüğü ve varlığını sürdürmesinin İslami ve insani bir sorumluluk olduğunu belirtti. Yüksel, anadilin öğrenilmesi, konuşulması ve geliştirilmesi için siyasi polemiklerin bir kenara bırakılması gerektiğini vurguladı.

Açıklamada ayrıca, Türkçenin korunması ve gelişimi için hazırlanan şartların Kürtçe için de oluşturulması gerektiği belirtildi.

Etkinlik, anadilin önemini vurgulayan sloganlar ve alkışlarla sona erdi.

Diyarbakır'da Dün Anadil Günü Yürüyüşü 2

Kaynak: (Haber Merkezi)