Millî Eğitim Bakanlığı'nın 2024-2025 eğitim-öğretim yılında ortaokullarda (5, 6, 7 ve 8. sınıflar) Yaşayan Diller ve Lehçeler dersi kapsamında, Kurmanci ve Zazakî, seçmeli dersler arasında bulunuyor. Okullarda en az 10 öğrencinin aynı dersi seçmesi durumunda ilgili seçmeli ders işlenebilecek.

30 Aralık'ta başlayan ve 12 Şubat'a kadar devam edecek olan Kurmanci ve Zazakî seçmeli ders için başvuruların yapılması için farkındalık yaratmaya çalışan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, ana dilin korunması, yaşatılması ve genç kuşaklara aktarılması için toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçladı.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı'nın yürüttüğü kampanya çerçevesinde, şehrin çeşitli bölgelerine asılan afişlerde, "Anadilimi Seçiyorum" ifadesiyle birlikte seçmeli derslerin önemi vurgulanarak ana dilin kültürel mirasın ve kimliklerin önemli bir parçası olduğu belirtildi.

Parti yetkilileri, "Anadilimi Seçiyorum" kampanyasıyla birlikte öğrencilere ve velilere, çeşitli dillerin ve kültürlerin öğrenilmesine yönelik seçmeli derslerin önemini anlatmayı amaçladıklarını belirttiler. Seçmeli derslerde ana dilin seçilmesine öncelik veren HÜDA PAR, her platformda açıklamalar yaparak vatandaşların seçmeli derslere daha fazla önem vermesi gerektiğine dikkat çekti.

Editör: Özgür Ağar