Bismil İlçe Tarım müdürlüğü Ziraat Teknikeri Mensur Sevim, Bismil Habere  yaptığı açıklamada, Hububat tarımında hasadı takiben toprağın yapısına ve çevreye vereceği zarar göz önüne alınarak, anız yakılmasının önlenmesi için Kaymakamımız Enver Hakan Zengince ve İlçe Tarım müdürümüz Remzi Çekiç’in talimatları ile Okullarda anız yangınlarına karşı hassasiyet göstermesinin sağlanması amaç ile eğitim semineri verilmeye başlandı. Dedi. 

4Ac08507 1C68 4Fb4 Aba5 17B4D397234C

2024 yılı Anız Yangınlarının Önlenmesi ile ilgili Esas ve Usuller Valilik Tebliği kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü; anız yangınlarının zararlı etkilerinin, çocuklarımız ve gençlerimiz tarafından daha iyi kavranabilmesi için, eğitim müfredatında anız yangınları ve zararları konularında eğitime yer ayırdı. 

Eğitimler okullarda öğrencilere yönelik yapılmaya devam ediliyor. 

Bu kapsamda öğrencilerine 15 Temmuz şehitler Anadolu lisesi, Cahit Sıtkı Tarancı lisesi, Mecit Çelik imam hatip lisesi sunum yapıldı. Öğrencilere anız yakmanın zararları, anız yangınlarının neden olduğu olumsuzluklar ve anız yangınlarına karşı çözüm önerileri Ziraat Teknikeri Mensur Sevim görseller ile anlatıldı.

Ca269325 E2Dc 4183 99D9 621Ad8231900

İlçemizde  öğrencilerimize yönelik ‘’Anız Yangınlarının Zararları hakkında eğitim  programları başlatıldı.

       Okullarımızda ilk eğitim 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesinde Kaymakamız Enver Hakan ZENGİNCE’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

         İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce öğrencilerimize;

Anızların yakılması sonucunda, toprağın verimsizleştiği, doğal dengeyi bozduğu, bitki örtüsünden yoksun kalan toprağın rüzgâr ve su ile taşınarak erozyona maruz kaldığı ve anız yakıldığında toprağın üstünde ve altında yaşayan toprağı besleyen, havalandıran, milyonlarca canlı organizmaların yok olduğuna vurgu yapıldı.

43E08B5C 8D46 4F76 8Aae 85C8A60958D7

         Bismil Ziraat Teknikeri Mensur Sevim, okullarımıza Öğrencilerimize yönelik eğitimlere devam edileceği Anızların yakılmaması için bireyler olarak neler yapılması konularında öğrencilerimizi üreticilerimizi bilgilendirmeye devam edilecektir.dedi. 

Muhabir: Sedat Erdinç