Büyükşehir Belediyesi, yardıma muhtaç, yalnız yaşayan ve kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlılara yönelik çalışmalarına devam ediyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, yalnız yaşayan yaşlıların evlerine giderek kapsamlı temizlik yapıyor.

Görevliler, yaşlı bireylerin sağlık kontrollerini gerçekleştiriyor ve ihtiyaç duyanlara fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti sağlıyor.

Diyarbakır'da Bakıma Muhtaç Yaşlılara Evde Hizmet Veriliyor (1)

Aylık 200 Yaşlıya Hizmet

Sosyal Hizmetler Engelli ve Yaşlı Şube Müdürlüğü Yaşlı Birim Sorumlusu Ali Rıza Kaya, 2013 yılından beri yalnız yaşayan yaşlılara ev temizliği hizmeti sunduklarını ve son bir yıl içinde fizik tedavi rehabilitasyon hizmeti de vermeye başladıklarını belirtti. En iyi hizmeti sunma çabasında olduklarını ifade eden Kaya, şu açıklamayı yaptı: “Şu anda birimimize kayıtlı 200 yaşlı vatandaşımıza ayda bir kez ev temizliği hizmeti sunuyoruz. Gelecek dönemde ekiplerimizi artırarak daha fazla yaşlıya ulaşmayı hedefliyoruz. Ayrıca fizik tedavi rehabilitasyon hizmetinde de şu an 16 hastamız var. Haftada bir kez evlerinde fizik tedavi hizmeti vermekteyiz.”

Diyarbakır'da Bakıma Muhtaç Yaşlılara Evde Hizmet Veriliyor (2)

‘Hizmetten Memnunum’

Evde bakım hizmetinden yararlanan Sultan Sular, Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinden memnun olduğunu belirtti. Sular, “Yalnız yaşıyorum, fizik tedavi hizmeti de alıyorum. Büyükşehir’den gelip evimizi temizliyorlar. Çağırdığımda da geliyorlar, çağırmasam da” dedi.

‘Bizimle İlgileniyorlar’

Hizmetlerden faydalanan 74 yaşındaki Zülküf İski ise, “3 yıldır bu hizmetten faydalanıyorum. Ele güne muhtaç olmaktan daha iyi. Bizimle ilgileniyorlar, temizliğimizi yapıyorlar, bazen bizi gezmeye götürüyorlar. Hizmetin devam etmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

4 (4)

Kaynak: (Haber Merkezi)