Urfa, Mardin ve Diyarbakır’ın paylaşamadığı Karacadağ’a her yıl kış mevsiminde binlerce kişi akın ediyor.

Kış turizmi için oldukça elverişli bir doğal yapıya sahip olan Karacadağ Bölgesi, alt yapı ve hizmet olmaması nedeniyle yeteri düzeyde turist çekemiyor.

Diyarbakır’da Binlerce Kişi Oraya Akın Etti Bakın Nedeni Neymiş 1

Rûdaw muhabiri Abdulselam Akıncı sezonun açılmasıyla yerli turistlerin akın ettiği Karacadağ kayak merkezine gitti.

Diyarbakır, Mardin ve Urfa illeri arasında yer alan sönmüş volkanların oluşturduğu Karacadağ bölge için önemli bir coğrafya parçası. Karacadağ’ın kendine has bir kültürü var.

Karacadağ Bölgesi, Diyarbakır’a 60, Siverek ilçesine ise 45 kilometre uzaklıkta, bunun yanı sıra Çınar ilçesine oldukça yakın olan Karacadağ’ı Mardin’den de ziyaret edenler var.

Diyarbakır’da Binlerce Kişi Oraya Akın Etti Bakın Nedeni Neymiş 3

Her yıl kış mevsiminde çevre illerden 100 binin üzerinde yerli turist Karacadağ'a kayak yapmak için gidiyor.

Denizden yüksekliği bin 900 metre olan Karacadağ’daki kayak merkezinin parkuru 600 metre uzunluğunda.

Urfa'nın Siverek ilçesinde bulunan Karacadağ Dağı'nın Kayak Merkezi kar yağışı ile kayak sezonunu başlattı.

Hem kayak yaptılar hem halay çektiler

Diyarbakır’da Binlerce Kişi Oraya Akın Etti Bakın Nedeni Neymiş 2

Kar kalınlığının yarım metreyi bulması ile kayak için elverişli duruma gelen Karacadağ’da yeni sezonun açılışı yapıldı. Açılışa katılan bölgedeki vatandaşlar yöresel Kürt kıyafetleriyle, hem kayak yaptılar hem de davul ve zurna eşliğinde halay çektiler.

Karacadağ'da otel yok, altyapı sorunları var

Kayak merkezinde herhangi bir otel bulunmuyor. Ancak son birkaç yıldır henüz tamamlanamayan bir otelin inşaatına başlandı.

Kayak için elverişli bir coğrafyaya sahip olan Karacadağ’da gece konaklayacak yer olmamasından kaynaklı yabancı turistlerin uğradığı bir yer değil. Karacadağ kayak tesislerinde otel bulunmaması dışında alt yapıda da bazı eksiklikler mevcut.

Pistin 10 kat uzatılması hedefleniyor

Karacadağ bölgesi kendine has kültürüyle dört mevsim hem kültür turizmi hem de kış turizmi açısından bölgenin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi.

Karacadağ’da kayak pistinin 10 kat uzatılması ve bunun yanı sıra otel ve restoranlar yapılarak turizme elverişli hale getirilmesi planlanıyor.

Kaynak: (Rudaw)