Proje kapsamında, Aziziye, Kooperatifler ve Üçkuyu mahallelerinde üç ayrı noktada hizmet veren sosyal marketlerden, her ay 11 bin kişi 1500 liralık alışveriş yapabiliyor.

Sosyal marketlerden yararlanmak isteyen vatandaşlar, belediyeye başvurarak gerekli belgeleri temin ediyor. Başvurusu onaylanan vatandaşlar, her ay bir kez sosyal marketlere giderek alışverişlerini gerçekleştiriyor.

Diyarbakır'da Bu Market Ihtiyaç Sahiplerine Ücretsiz 1

Sosyal marketlerde, temel gıda ürünleri, çocuk giyim, kırtasiye ve temizlik ürünleri gibi ihtiyaç malzemeleri yer alıyor.

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, sosyal marketleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Beşikci, alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet ederek onların taleplerini dinledi.

Diyarbakır'da Bu Market Ihtiyaç Sahiplerine Ücretsiz 2

Beşikci, yaptığı açıklamada, projenin ihtiyaç sahiplerine önemli bir destek sağladığını belirterek, "Sosyal marketlerimizde, ihtiyaç sahiplerine ihtiyaçları olan temel gıda ürünleri, çocuk giyim, kırtasiye ve temizlik ürünleri gibi ürünleri ücretsiz olarak temin ediyoruz. Bu projemizle, vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz." dedi.

Diyarbakır'da Bu Market Ihtiyaç Sahiplerine Ücretsiz 3

Beşikci, projenin ihtiyaç sahiplerine umut ışığı olduğunu belirterek, "Sosyal marketlerimiz, vatandaşlarımızın en büyük destekçisi olmaya devam edecek." diye konuştu.

Kaynak: (Haber Merkezi)