Toplantıya Katılım Yoğun Oldu

DTB'de düzenlenen bilgilendirme toplantısına DTB Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, Ergani Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karadaş, Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Naide Erdoğmuş ve çok sayıda üretici katıldı.

DTB Başkanı Yeşil: "Hibe, İlimiz Tarımının Gelişmesine Katkı Sağlayacak"

Bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan DTB Başkanı Engin Yeşil, projelere verilecek olan yüzde 50 hibenin Diyarbakır tarımının gelişmesine destek olacağını vurguladı. Yeşil, üretici ve çiftçileri kendilerine uygun proje hazırlayarak bu destekten faydalanmaya teşvik etti.

A W136107 02

Başvurular 19 Şubat'ta Sona Eriyor

Toplantıda Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Hamit Kale, başvuruların 19 Şubat'ta sona ereceğini ve altyapı projelerinde 3 milyon liralık, ekonomik yatırım projelerinde ise 14 milyon liralık bütçelere kadar destek verileceğini açıkladı. Kale, kırsal kalkınma destekleri kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Tebliğinin yayımlandığını ve başvuruların online olarak yapılabileceğini belirtti. Kale ayrıca, programın küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklediğini ve yatırımcılara yüzde 50 hibe desteği sağladığını da sözlerine ekledi.

A W136107 03

Sulama Destekleri de Tanıtıldı

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Murat Türker ise programda tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasının yanı sıra hayvancılık, su ürünleri, seralar, arıcılık ve yenilenebilir enerji kullanımı gibi pek çok konuda yatırımcılara hibe desteği sağlanacağı bilgisini verdi.

Tarim Sektoru Imak I Mak Reduktor Gearbox Africa Reducteur Motoreducteur Gear Moteur

Kaynak: (İHA)