Diyarbakır merkezli oto galeri alım satımıyla ilgilenen şirketle ticaret yapan yüzlerce kişi, karşılıksız çek ve senetle yaklaşık 600 milyon TL dolandırıldı. Mağdurlar, bir an önce dolandırıcının yakalanmasını istedi.

Diyarbakır’da 600 Milyonluk Vurgun 8

Diyarbakır’da oto galerici işiyle uğraşan Serhat Unat’ın, çevre illerin de içinde bulunduğu yaklaşık 400 esnaftan aldığı araçları sahte çek ve senet karşılığında dolandırarak kaçtığı iddia edildi. Serhat Unat’ın babasına ait iş yeri önünde toplanan mağdurlar, çevreyolunu ulaşıma kapattı.

400 kişiyi 600 milyon lira değerinde dolandırdığı iddia edilen Serhat Unat’ın Babası Mehmet Şükrü Unat’ın avukatından açıklama geldi.

İflas etti, tefecilerden yüksek faizle borç aldı!

Diyarbakır’da 600 Milyonluk Vurgun 3

Yapılan açıklamada, Baba Mehmet Şükrü Unat’ın, Oğlu Serhat Unat’ı 3 yıl önce evlatlıktan reddettiği, Serhat Unat’ın yapmış olduğu ticaretlerden dolayı tefecileriler ile yüksek faiz alışverişine girdiği ve iflas ettirildiği, kalan borcunun Babası Mehmet Şükrü Unat’tan talep edildiği belirtildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Diyarbakır’da 600 Milyonluk Vurgun 2

“28.06.2024 Tarihinde firmamızın önüne gelen kalabalık bir grup gelerek bazı açıklamalarda bulunmuşlardır.

Bir takım sosyal medya hesaplarından gelen kişilerin firmamızdan alacaklı olduğunu kendilerinin dolandırıldığını şeklinde paylaşımlar yapmışlardır.

Öncelikle ve önemle belirtmek isteriz ki firmamızın gelen kişileriyle herhangi bir bağlantısı bulunmamakta olup herhangi bir borcu bulunmamaktadır.

İşin aslı şudur ki;

Diyarbakır’da 600 Milyonluk Vurgun 7

Mehmet Şükrü Unat 3 yıl önce evlatlıktan reddettiği oğlu olan Serhat Unat’ın yapmış olduğu ticaretlerden dolayı tefecileriler ile yüksek faiz alışverişine girmiş kendisine iflas ettirilip kalan borcundan dolayı babası Mehmet Şükrü Unat’tan bu borcu talep etmektedirler.

Gerek sosyal medya hesaplarında şahsımıza firmamıza yönelik yalan, iftira vb asılsız iddialarda bulunan kişiler hakkında gerek firmamız önüne gelen kişi ve kişiler ile alakalı yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygı ile bildiririz”

Kaynak: (Haber Merkezi)